home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δύο βουλευτές Μεσσηνίας στην κηδεία του τέως – Ποια «γαλάζια» στελέχη θα παρευρεθούν

Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης θα δώσουν το παρών στην εξόδιο ακολουθία στη μητρόπολη Αθηνών και στην ταφή στο Τατόι
Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Με πολλά «γαλάζια» στελέχη να έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στην κηδεία του τέως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής απόφασης ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως ιδιώτης, τονίζοντας ότι θα τηρηθεί το τελετουργικό που επιβάλλεται από την ιστορική του διαδρομή.

Μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας που θα παραστούν στην κηδεία και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής, εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπως έχει γίνει γνωστό, στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, το «παρών» αναμένεται να δώσουν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του, ο επίσης βουλευτής Μεσσηνίας του κυβερνόντος κόμματος, Μίλτος Χρυσομάλλης αλλά και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι δε θα παραστεί στην κηδεία, αν και υπήρχαν δημοσιεύματα ότι το σκεφτόταν. «Όχι, δεν θα πάω», είπε, σημειώνοντας ότι δεν τον πειράζει καθόλου που άλλα, “γαλάζια” στελέχη δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν».

Λεωφορεία από την Πελοπόννησο για την κηδεία του τέως

Την ίδια στιγμή, λεωφορεία αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Λακωνία, και συγκεκριμένα από την Αρεόπολη, το Γύθειο, τη Σκάλα και την Σπάρτη με προορισμό τη Μητρόπολη Αθηνών νωρίς το πρωί της Δευτέρας για όσους Λάκωνες και Μανιάτες επιθυμούν να μετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία και την κηδεία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και από τη Μεσσηνία.

Οι οπαδοί του βασιλιά εκδράμουν από την Πελοπόννησο με σκοπό να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον εκλιπόντα.

Επί ποδός πάνω από 2.000 αστυνομικοί

Εν αναμονή τουλάχιστον πέντε βασιλιάδων και πλήθους ακόμη «υψηλών» προσκεκλημένων, επί ποδός θα είναι πάνω από 2.000 αστυνομικοί. Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια. Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έχουν τοποθετηθεί κορδέλες κατά μήκος  της Μητροπόλεως, που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση, από το βράδυ της Κυριακής μέχρι να ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία. Μετά την εξόδιο ακολουθία που θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, οι σχεδόν 200 προσκεκλημένοι της οικογένειας Γλύξμπουργκ, με αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθούν προς το Τατόι. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν, προβλέπεται από τη Μητρόπολη προς το Σύνταγμα και τη Βασιλίσσης Σοφίας, το Χίλτον, την Κατεχάκη, την Αττική οδό, την Αθηνών – Λαμίας, και από εκει στο Τατόι.

Οι προετοιμασίες στο λόφο Παλαιοκάστρου στο Τατόι, όπου και θα ταφεί ο Γλύξμπουργκ  συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Ο χώρος έχει ήδη, σε μεγάλο βαθμό, διαμορφωθεί. Το ταφικό συγκρότημα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί και η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι θα φιλοξενηθούν στα μεγάλα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στους δρόμους αναμένεται να βρίσκονται 1.000 αστυνομικοί.

Ο υπουργός με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Έδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis