home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το «παλάτι» του τέως στην Αργολίδα που πούλησε λίγους μήνες πριν το θάνατό του

Πρόκειται για μία βίλα με ιδιωτική παραλία, τεραστίων διαστάσεων πισίνα, 12 υπνοδωμάτια και έναν θαυμάσιο κήπο
Βίλα τέως Πορτοχέλι πουλήθηκε (3)

Χτισμένο στον Άγιο Αιμιλιανό, κοντά στο Πόρτο Χέλι, υπάρχει ένα υπερπολυτελές «παλάτι» που μέχρι πριν λίγους μήνες ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος απεβίωσε χθες μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών. Πρόκειται για μία βίλα με ιδιωτική παραλία, τεραστίων διαστάσεων πισίνα, 12 υπνοδωμάτια και έναν θαυμάσιο κήπο, που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Για αρκετά χρόνια η βίλα στην Αργολίδα φιλοξενούσε την οικογένεια του τέως βασιλιά, την βασιλική «αφρόκρεμα» της Ευρώπης και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς τζετ σετ. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, το Πόρτο Χέλι και η βίλα με τα πλακάκια απ’ ευθείας από το Μαρόκο έσφυζε από ζωή, με τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ να απολαμβάνουν την ηρεμία της πριβέ παραλίας με φίλους τους και τον τέως βασιλιά να ρεμβάζει το Αιγαίο.

Βίλα τέως Πορτοχέλι πουλήθηκε (4)

Τα προβλήματα υγείας του Κωνσταντίνου, ωστόσο, και οι τακτικές επισκέψεις στους γιατρούς, ανάγκασαν τον τέως βασιλιά να βάλει πωλητήριο στη βίλα του το 2022, ώστε να μετακομίσει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Τη βίλα αγόρασε τελικά ένας Βούλγαρος πάμπλουτος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η τιμή πώλησης της υπερπολυτελούς κατοικίας, φέρεται να άγγιξε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, τα διπλάσια περίπου απ’ όσο την είχε αγοράσει ο τέως.

Βίλα τέως Πορτοχέλι πουλήθηκε (1)

Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας και τα υλικά από το Μαρόκο

Η βίλα των 12 δωματίων είναι πλούσια σε αραβικά στοιχεία, καθώς ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, στην οποία ανήκε πριν την αγοράσει ο Κωνσταντίνος, είχε επενδύσει σε υλικά από το Μαρόκο, όπως τα χειροποίητα πλακάκια που κοσμούν χώρους του σπιτιού.

Εντυπωσιακός είναι και ο εξωτερικός χώρος, όπου δεσπόζει η πισίνα 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι.

Άξιοι αναφοράς είναι οι γείτονες που είχε ο τέως πριν την πουλήσει. Η βίλα συνορεύει από τη μία πλευρά με εκείνη του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου και από την άλλη με τη βίλα της οικογένειας Παπαθάνου.

Βίλα τέως Πορτοχέλι πουλήθηκε (2)

Πότε θα γίνει η κηδεία και πού θα ταφεί

Βήμα βήμα προετοιμάζεται το πλαίσιο υπό το οποίο θα γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε χθες το βράδυ στα 83 του χρόνια, από πολυοργανική ανεπάρκεια, μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Όπως αποφασίστηκε, έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως μονάρχη, θα κηδευτεί ως ιδιώτης και θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Όπως προκύπτει, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό αυτό να συμβεί, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου αρκετές ώρες πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis