home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Μαίναλο και Ζήρεια – Χαλάζι στην Τσακώνα

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για διανοίξεις δρόμων όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο
Χιόνια Πελοπόννησος (2)

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε Μαίναλο και Ζήρεια από τα 1.000 μέτρα και πάνω. Επίσης χιονίζει και σε κάποια ορεινά χωριά της Αρκαδίας.

Όπως όλα δείχνουν, σε λίγες μέρες αναμένεται να έχει την τιμητική του και το χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Χιόνια Πελοπόννησος (1)
Φώτο: kalavrytanews

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για διανοίξεις δρόμων όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο.

Δυνατό χαλάζι σε μέγεθος χιονιού έπεσε σήμερα και στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας, δημιουργώντας προβλήματα στους οδηγούς.

Χιόνια Πελοπόννησος (3)

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Χιόνια Πελοπόννησος (4)
Φώτο: Ziria Ski Resort MeteoCam

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Πέμπτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και κατά την διάρκεια της νύχτας στη νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis