home design 800x400
home design 1170Χ320

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Κρίσιμα ερωτήματα για την αύξηση των δημοτικών τελών

Παρακαλεί να απαντηθούν, βάσει της νομοθεσίας, εντός 10 ημερών
Δημαρχείο Ναυπλίου

Η ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας καταδικάζει το γεγονός ότι δύο μόλις μέρες πριν τη λήξη του 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου με εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής  καλέστηκε να ψηφίσει τεράστιες και νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Γι’ αυτό τον λόγο, κάνει κάποια κρίσιμα ερωτήματα και παρακαλεί να απαντηθούν, βάσει της νομοθεσίας, εντός 10 ημερών.

«Το τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο του 2022 με την φυσική απουσία του δήμαρχου το μόνο που μπορεί να προκαλέσει στους Δημότες είναι θλίψη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Αυξήσεις που αφορούν τόσο τις κατοικίες σε όλο τον Δήμο, όσο και τις επιχειρήσεις. Πάρα τις αυξήσεις του 2022, οι κατοικίες καλούνται για το 2023 να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη κατά 39% και οι επιχειρήσεις κατά 24,4% τα οποία δημιουργούν πολλαπλασιαστική αύξηση λόγω των τετραγωνικών μέτρων», τονίζει επίσης.

Επομένως, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

Με ποια οικονομοτεχνική μελέτη πάρθηκε αυτή η απόφαση;

Πότε έγινε διαβούλευση για το θέμα των ανταποδοτικών τελών και με ποιους φορείς;

Ποιες ενέργειες και κινήσεις έγιναν για να μειώσουμε τα έξοδα κατά το 2022 αλλά και για το 2023;

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας υπενθυμίζει ότι με έγγραφο της στις 16/12/2021 ήδη καταδίκαζε την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών τα οποία πέρυσι το Δεκέμβριο αναπροσαρμόστηκαν για το 2022 κατά 37,7% για οικιακή χρήση και 18% για γενική χρήση .

«Εξωφρενικά ποσά και δυσβάστακτα για όλους καθώς μέσα σε ένα χρόνο, η Δημοτική Αρχή ζητά από τους Δημότες να πληρώσουν περισσότερα κατά 91% για το σπίτι τους και 46% για την επιχείρησή τους!!!! Η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής  του Δήμου αλλά και το Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας είναι προκλητική και απαράδεκτη την ώρα που βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να εξαλείφουν τα εισοδήματα  που έτσι και αλλιώς δεν φτάνουν μας και να μας οδηγούν στην πλήρη οικονομική αδυναμία.

Θεωρούμε αδύνατο και αδιανόητο οι πολίτες να επιβαρυνθούν με ένα ακόμα οικονομικό βάρος  και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για περαιτέρω αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Παρακαλούμε τα παραπάνω ερωτήματα όπως απαντηθούν βάσει της νομοθεσίας εντός 10 ημερών.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας θα προσβάλλει την απόφαση», δηλώνει η ΟΕΒΕ Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis