home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χρ. Δήμας: Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης

Με επένδυση πάνω από 15 εκατομμύρια €
Χρίστος Δήμας

«Με επένδυση πάνω από 15 εκατομμύρια €, το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του SKAI.gr και στην Κατερίνα Δράκου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια € από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια € για κτιριακές υποδομές, όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά με την συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια €.

Στη συνέντευξή του σήμερα στο ραδιόφωνο του SKAI.gr και στην Κατερίνα Δράκου μίλησε και για την αυριανή υπογραφή της σύμβασης του Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «οι επενδύσεις επιστημονικής έρευνας δεν γίνονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στη περιφέρεια, πάντοτε όμως με υψηλά κριτήρια αριστείας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis