home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κρανίδι: Ο χειμώνας είναι πληγή για τα ταμεία των καταστημάτων

Η τοπική αγορά διαθέτει τα πάντα, αλλά η απογοήτευση των εμπόρων είναι έκδηλη
Κρανίδι Πρωτοχρονιά

Κρανίδι. Πολύβουο, με πολλά  μαγαζιά, κυρίως καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνους, χωρίς να λείπουν αρκετά εμπορικά καταστήματα, με επώνυμα και μη ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και αξεσουάρ.

Η απογοήτευση των εμπόρων είναι έκδηλη, όταν ρωτιούνται για την κίνηση και το μέλλον των μαγαζιών τους, κατά τους χειμερινούς μήνες κυρίως.

Σύμφωνα πάντα με όσα μας λένε – δυστυχώς ζητώντας την ανωνυμία τους, επικαλούμενοι το γεγονός ότι είναι μια μικρή κοινωνία και δεν επιθυμούν να κάνουν δημόσια δηλώσεις – ναι μεν η γενικότερη οικονομική δυσπραγία έχει παίξει το ρόλο της, αλλά τα βαθύτερα αίτια ξεκινούν από αλλού, αφού πολλοί ντόπιοι προτιμούν να πηγαίνουν για ψώνια στο Ναύπλιο και στην Αθήνα, ενώ μπορούν να βρουν ακριβώς τα ίδια και στις ίδιες τιμές στον τόπο τους.

Από την άλλη η έλλειψη υποδομής για να προσελκύσει χειμερινό τουρισμό. Δηλαδή, δεν λειτουργούν ξενοδοχεία το χειμώνα, δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή έντονη για να μαζέψει νεολαία, λείπουν τα take away, τα πολλά delivery και γενικά το «βρώμικο φαγητό» που καλώς ή κακώς, όλοι το τρώμε. Υπάρχουν δυο σουβλατζίδικα μόνο, τα οποία δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Ακόμα, επισημαίνουν οι ντόπιοι την απουσία συχνής τοπικής συγκοινωνίας μεταξύ των χωριών του δήμου Ερμιονίδας, που σίγουρα θα έδινε μια ώθηση στην περιορισμένη κίνηση. Έχει μεγάλη διαφορά στην τσέπη, να πληρώσει κάποιος ταξί για να πάει στο Κρανίδι και να γυρίσει, σε σχέση με το μικρό εισιτήριο του λεωφορείου, που είναι προσιτό, ακόμα και στις πιο χαμηλές οικονομικές τάξεις.

Τουλάχιστον τα μαγαζιά που επισκεφτήκαμε, δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των μεγαλουπόλεων. Τα ρούχα, τα παπούτσια, τα υπέροχα ζαχαροπλαστεία με τα πεντανόστιμα γλυκά, οι φούρνοι, ήταν όλα μοναδικά. Μια πόλη, που με μεγάλη χαρά θα την επισκεφτείς.

Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά της, που δεν υπάρχουν άλλωστε; Έλλειψη εθελοντισμού, που παλιότερα είχε πάρει τη μορφή «κινήματος», πρόβλημα με το νερό, πολλοί διαμαρτύρονται για τους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάφορα άλλα «μικρά» που αν τα μαζέψει κανείς, γίνονται λίγο πιο μεγάλα. Τα τελευταία, με μια  πιο δραστική παρέμβαση των της δημοτικής αρχής, διορθώνονται εύκολα και γρήγορα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis