home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κορινθίων – Δεν έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους

Σε απόγνωση οι αγρότες – Κοροϊδία για το φράγμα του Ασωπού βλέπουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Άσσου και Λεχαίου.
Αυτοψία στο φράγμα του Ασωπού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο δήμος Κορινθίων, όπως είπε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Κοινότητες Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου, λόγω της έλλειψης νερού, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

«Με ενέργειες του δημάρχου, για να δρομολογηθούν fast track διαδικασίες, να αποκατασταθεί γρήγορα το πρόβλημα και να μπει τέλος στην αγωνία και την οικονομική ανέχεια των αγροτών, ο δήμος κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ο κος Νανόπουλος.

Να σημειωθεί πως οι αγρότες της περιοχής, αν και χειμώνας, δεν έχουν νερό για να ποτίσουν τα χωράφια τους, ενώ παράλληλα εκφράζονται ανησυχίες για την παύση των εργασιών στο φράγμα του Ασωπού.

Αυτοψία στο φράγμα

Αυτοψία πραγματοποίησαν προχθές στο φράγμα του Ασωπού ο Πρόεδρος του Άσσου Κορινθίας Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Λέχαιου Ανδρέας Πούλος, ο Χρήστος Μερκούρης από τον αγροτικό συνεταιρισμό Άσσου και παραγωγοί της περιοχής.

Οι τοπικοί πρόεδροι διαπίστωσαν στην επιτόπια αυτοψία πως καμία εργασία δεν εκτελείται στο χώρο. Κανένα μηχάνημα και κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται στο εργοτάξιο.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας είναι καθησυχαστικοί και υπόσχονται πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis