home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Μπλόκο» στις προσβλητικές αναρτήσεις στα social media

Με απόφαση του Εφετείου Πειραιά επιβλήθηκε αποζημίωση 6.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας ατόμου
κινητό τηλέφωνο

«Μπλόκο» στις προσβλητικές αναρτήσεις στα social media έβαλε το Εφετείο Πειραιά, επιβάλλοντας αποζημίωση 6.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας ατόμου μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγεται πλέον ο δρόμος σε αποζημιώσεις πολιτών που προσβάλλονται μέσω των κοινωνικών δικτύων , του facebook συμπεριλαμβανομένου.

Οι δικαστές έκριναν ότι οι επίδικες δημόσιες αναρτήσεις και τα σχόλια έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του προσώπου, καθώς έλαβε γνώση αυτών μεγάλος αριθμός προσώπων, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί σημαντική ηθική βλάβη.

Αναρτήσεις και σχόλια εμφάνιζαν συγκεκριμένο πρόσωπο μεταξύ άλλων, ως ανέντιμο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι συνιστά προσβολή προσωπικότητας το περιεχόμενό αναρτήσεων στο facebook που ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας. Σύμφωνα με την απόφαση το κοινωνικό δίκτυο «παρέχει έναν δημόσιο διαδικτυακό χώρο, στον οποίο οι χρήστες κατά κανόνα αποκαλύπτουν πληθώρα στοιχείων της ζωής τους και της προσωπικότητάς τους (…) Έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο facebook) τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρισή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας – “ανοιχτό προφίλ”».

Το δικαστήριο υποχρέωσε τον χρήστη του Κοινωνικού δικτύου να αποζημιώσει τον αντίδικό του με 6.000 ευρώ. Η δικαστική απόφαση αυτή ανοίγει πλέον τον δρόμο σε αποζημιώσεις για όσους θίγονται από δημόσιες αναρτήσεις στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: newsbreak.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis