home design 800x400
home design 1170Χ320

Αντίθετοι στην αύξηση των δημοτικών τελών ο Μπικάκης και ο Αναγνωσταράς

Μαζί με την αύξηση που ψηφίστηκε για το προηγούμενο έτος συνολικά αυξάνονται τα δημοτικά τέλη κατά 90% σε δύο χρόνια
Ναύπλιο δημοτικά τέλη διαμαρτυρία (1)

Αντίθετοι στην αύξηση των δημοτικών τελών δηλώνουν ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Μπικάκης και ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς, που φτάνει το 45%. Μαζί με την αύξηση που ψηφίστηκε για το προηγούμενο έτος συνολικά αυξάνονται τα δημοτικά τέλη κατά 90% σε δύο χρόνια. Κάτι τέτοιο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τονίζουν πως είναι απαράδεκτο, την ώρα μάλιστα που οι δημότες παλεύουν  να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς αυξήσεις την ενέργειας και των ειδών διατροφής.

Τί είπε ο Νικόλαος Μπικάκης

«Η παράταξη ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Δημήτρη Κωστούρου ψήφισε την άνευ προηγουμένου αύξηση των Δημοτικών τελών κατά 39% για την οικιακή χρήση και κατά 25% για τη γενική χρήση!

Την ώρα που ο κάθε μεροκαματιάρης, μικρός επαγγελματίας, αγρότης και συνταξιούχος παλεύουν με μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς αυξήσεις την ενέργειας και των ειδών διατροφής, έρχεται η Δημοτική Αρχή και τους βουλιάζει ακόμη περισσότερο, αυξάνοντας τα Δημοτικά Τέλη.

Η φράση ‘’κάναμε ότι μπορούσαμε’’ δεν πείθει κανέναν πολίτη του Δήμου Ναυπλιέων. Οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων δεν εξαπατούνται ούτε με δάκρυα, ούτε με τεχνάσματα!

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έστειλε τον λογαριασμό της αποτυχίας της στους πολίτες του Δημου Ναυπλιέων!

Τον Οκτώβρη του 2023 οι πολίτες θα επιστρέψουν τον λογαριασμό με την ψήφο τους δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα της μεγάλης αλλαγής!»

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

«ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ κατά 40% εισηγήθηκε και ψήφισε η δημοτική Αρχή! Μαζί με την αύξηση που ψηφίστηκε για το προηγούμενο έτος συνολικά αυξάνονται τα δημοτικά τέλη κατά 90% σε δύο χρόνια. Η δημοτική Αρχή υποστήριξε ότι αυτά τα τέλη είναι ανταποδοτικά και εφόσον αυξάνονται οι τιμές καυσίμων, ηλεκτροφωτισμού, αμοιβές προσωπικού και συντήρησης οχημάτων θα πρέπει αντίστοιχα να αυξάνει και τα δημοτικά τέλη! Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπως πάντα αυτή η δημοτική Αρχή πήρε για άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο! ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. Καμία σκέψη για περικοπές των δαπανών αυτών! Οχήματα του δήμου παροπλισμένα εδώ και χρόνια, χωρίς να παραδίδουν τις πινακίδες κυκλοφορίας έτσι ώστε να μην πληρώνουν ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας! Καμία ενέργεια για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία μείωση ωρών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτίρια σχολεία κλπ! Τα νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα του δήμου ενοικιάσθηκαν σε ιδιώτη που ανέλαβε την καθαριότητα σε τμήματα του δήμου με τίμημα 1000 € μηνιαία μόνο!  Εδώ και δύο χρόνια ζητώ εγγράφως τις δαπάνες του δήμου για κάθε όχημα και δεν απαντούν! Τα πετρέλαια, οι βενζίνες, τα ανταλλακτικά ρέουν ανεξέλεγκτα και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ! Σε αυτόν που μόλις βγήκε από τα μνημόνια μπήκε στην πανδημία, τώρα στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου κλπ. Στέλνουν τον λογαριασμό σε όσους ψάχνουν για το καλάθι του νοικοκυριού, αδυνατούν να ζεσταθούν και περιμένουν το κάθε είδους επίδομα που δίνει η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την εικόνα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ένα μόνο έχω να πω: Απαράδεκτη! Φωνές, τραμπουκισμοί, χειρονομίες εναντίον όσων προσπάθησαν να αρθρώσουν κριτική στην Δημοτική Αρχή. Ο δε Δήμαρχος απαξίωσε για άλλη μια φορά να συνευρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους δημοτικούς συμβούλους. Παρέμεινε στο γραφείο του μιλώντας διαδικτυακά.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis