home design 800x400
home design 1170Χ320

Προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για μελέτες έργων στην Κορινθία

Στα σκαριά νέος οδικός άξονας Νεμέας – Κιάτου
Σύμβαση Περιφέρεια Πελοποννήσου Μορέας ΑΕ ΑΟΤΑ

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τον «Μοριάς Α.Ε. ΑΟΤΑ», με αντικείμενο τη συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας για τη σύνταξη αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών μελετών, με προϋπολογισμό και πίστωση 655.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Μοριάς Α.Ε.» ΑΟΤΑ θα συνδράμει στις μελέτες για τα έργα της νέας συνδετήριας οδού Νεμέας Κιάτου παρά το φράγμα του Ασωπού, της οριοθέτησης και της κατά τμήματα διευθέτησης του χειμάρρου Ράχιανι, και της κατασκευής της γέφυρας Καλλιανών.

Αναλυτικά, ο “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ αναλαμβάνει τα εξής:

Χάραξη νέας επαρχιακής οδού μεταξύ Νεμέας και Κιάτου, παρά το φράγμα του Ασωπού: θα προταθούν εναλλακτικές χαράξεις, θα γίνει εκλογή της κατάλληλης πρότυπης διατομής οδοποιίας, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο και θα κοστολογηθεί το έργο.

Οριοθέτηση και κατά τμήματα διευθέτηση του χειμάρρου Ράχιανι: σκοπός είναι η οριοθέτηση του χειμάρρου στην πεδινή περιοχή του και σε μήκος 2 περίπου χιλιομέτρων, από την εκβολή του μέχρι την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, καθώς και η κατασκευή έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Παράλληλα, προβλέπεται και η κατά τμήματα οριοθέτηση του εν λόγω χειμάρρου και η κατασκευή τεχνικών για την αντικατάσταση ή βελτίωση των υφιστάμενων. Με το εν λόγω έργο επιδιώκεται η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης δομημένης ή γεωργικής περιοχής καθώς και η προστασία της κοίτης και του ευρύτερου παραποτάμιου περιβάλλοντος από καταπατήσεις.

Κατασκευή της γέφυρας Καλλιανών: στόχος είναι η αντικατάσταση της υφιστάμενης γέφυρας με μια νέα γέφυρα, η οποία θα σχεδιαστεί με βάση τους σύγχρονους κανονισμούς και με σύγχρονες προδιαγραφές υλικών κατασκευής, ενώ θα επιτρέπει την ασφαλή διέλευση του υδάτινου κωλύματος και θα συμβάλει στην αύξηση της κινητικότητας των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis