home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κάλαντα Χριστουγέννων ήχησαν σε όλο το Ναύπλιο

Η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ διέσχισε τους δρόμους της πόλης και έδωσαν έναν γιορτινό τόνο στις γειτονιές.
Κάλαντα φιλαρμονική Ναύπλιο (2)

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα με τη Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ να παιανίζει τα κάλαντα στο Ναύπλιο υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

Οι μουσικοί διέσχισαν τους δρόμους της πόλης και έδωσαν έναν γιορτινό τόνο στις γειτονιές.

Παναγία Ναύπλιο
Στην πρόθεση στο Ιερό τής Παναγίας (Φώτο: Dimitris Bekas)

Το πρόγραμμα των εναπομεινάντων εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο δήμο Ναυπλιέων:

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022  Βουλευτικό, ώρα 19:00  «CHRISTMAS MELODIES»  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες… και όχι μόνο,  από το σύνολο πνευστών του Συλλόγου «ΚΥΒΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

  • Μάνεση, ώρα 18:00 Η Τοπική Κοινότητα Μάνεση διοργανώνει  γιορτή στην πλατεία του χωριού…περιμένοντας τον Αι Βασίλη με λιχουδιές, μουσική και πολλές εκπλήξεις!
  • Βουλευτικό, ώρα 19:30 Η Κάρμεν και οι Ρεμπέτες Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ,  παρουσιάζουν την αφηγηματική συναυλία της Klaudia Delmer με τίτλο: «Η Κάρμεν και οι Ρεμπέτες». Στην συναυλία η αφήγηση της ερωτικής ιστορίας της Κάρμεν και του Αντώνη του βαρκάρη του σερέτη στην Ελλάδα του μεσοπολέμου,  είναι και μια αφορμή για να θυμηθούμε τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων εκείνης της εποχής που τόσο μοιάζουν με τα δικά μας… και όλα αυτά με φόντο το ρεμπέτικο όπου το φλαμένκο και το bel canto, το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι,  κλείνουν το μάτι στις περιπέτειες της γνωστής ηρωίδας. Οι βιρτουόζοι μουσικοί της συναυλίας είναι: Μιχάλης Νικόπουλος – μπουζούκι, μαντολίνο και το duo KORAB: Σπύρος Χριστόγλου – κιθάρα ( κλασσική και φλαμένκο) Ευγένιος Χαλίλ – κιθάρα ( ακουστική) και μπουζούκι

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Βουλευτικό, ώρα 20:30 « Μαζί για τον άνθρωπο»

Το Τμήμα της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας και το Τμήμα της Νεανικής Χορωδίας του  Χορωδιακού Εργαστηρίου Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου τραγουδούν για τον συνάνθρωπο γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 Πλατεία Συντάγματος, ώρα 19:30  «Ήχοι από το παρελθόν της Κρήτης»  Ο συνθέτης, τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης της λύρας Πέτρος Σαριδάκης,  παρουσιάζει μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία.  Με το δικό του ηχόχρωμα και με συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του παρουσιάζουν παλιούς χορούς της Κρήτης που επανασυστήνονται μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής.

Μαζί του:

  • Χρήστος Βεργάκης// Λαούτο
  • Μάρκος Αγριμάκης// Λαούτο
  • Δημήτρης Δαμηλάκης// Μπάσο
  • Βασίλης Γιασλακιώτης//Τύμπανα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022  Κάλαντα Χριστουγέννων από τη Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στους δρόμους της πόλης,  υπό τη διδασκαλία – διεύθυνση του  μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2022  Παλιό Ναύπλιο, ώρα 18:00 Φιλαρμονική Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου Filarmoniki – family band concert in motion Στις πλατείες του παλιού Ναυπλίου, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και οι οικογένειές τους, καλωσορίζουν το νέο έτος συμμετέχοντας με ένα ξεχωριστό τρόπο, μαζί με τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, σε μια ιδιαίτερη « μεταφερόμενη» συναυλία με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Η συνέχεια,  επί της μεγάλης σκηνής της παλιάς πόλης! Διδασκαλία – διεύθυνση Μαέστρος – Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023,  Άγια Θεοφάνεια

  • Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στον Αγιασμό των υδάτων υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση του μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
  • Βουλευτικό, ώρα 20:00 « Καλώς μας ήρθες 2023» Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου με την Νεανική Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου « ΣΥΜΦΩΝΙΑ» παρουσιάζουν την πρώτη συναυλία του νέου έτους με τραγούδια από όλο τον κόσμο, εορταστικά και άλλα…

Μικροί – μεγάλοι σε μια μελωδική βραδιά εναρμονισμένη με τις θύμισες του 2022 και τις προσδοκίες του 2023… Μια συναυλία αγάπης και… « Αλληλεγγύης» υποστηρίζοντας τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας, « Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 Βουλευτικό, ώρα 20:00 ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Τα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ, που ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια και σίγησαν στην περίοδο της πανδημίας, επιστρέφουν στο προσκήνιο με το ξεκίνημα του νέου έτους, με μια συναυλία αφιέρωμα στην κλασσική αλλά και στην ποικίλη μουσική. Ένα σύνολο από εξαιρετικούς μουσικούς, νέους και έμπειρους, με βάση την Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, επανέρχεται στα πολιτιστικά δρώμενα με νέους στόχους και φιλοδοξίες!

Κάλαντα φιλαρμονική Ναύπλιο (2)
Φώτο: Dimitris Bekas

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis