home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χριστούγεννα στο Ναύπλιο: Παραμυθένιο σκηνικό για τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά

Άρωμα Χριστουγέννων στο κέντρο του Ναυπλίου
Ναύπλιο Χριστουγεννιάτικος στολισμός πλατεία Καποδίστρια (1)

Στολίστηκε χθες το απόγευμα η Πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ένα μεγάλο και πολύχρωμο δέντρο σε συνδυασμό με δύο μικρότερα επιλέχθηκαν για τον στολισμό της Πλατείας, βάζοντάς μας πιο έντονα στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Ο εορταστικός στολισμός έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα παραμυθένιο σκηνικό για τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Το Πάρκο του Άι-Βασίλη

Επίσης  ο Δήμος Ναυπλιέων δημιούργησε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην καρδιά του Ναυπλίου.

Το πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό για 15 ημέρες περίπου (από 22/12 έως 06/01). Εκεί δέκα ξύλινα σπιτάκια, θα περιμένουν τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες για να τους χαρίσουν μια αξέχαστη, Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

  • Το σπιτάκι του Άι- Βασίλη (Στο σπίτι του, o Άι- Βασίλης, υποδέχεται τα παιδιά, συζητούν και μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί του).
  • Το σπιτάκι των παραμυθιών (φιλοξενεί παραμυθούδες που διαβάζουν θαυμαστά παραμύθια).
  • Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ» (φιλοξενεί εργαστήρια κατασκευών, υλικά που λαμπυρίζουν, χαρτόνια, ψαλίδια, ένας εμψυχωτής και η δημιουργία πρωταγωνιστεί. Εθελοντές βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν το στολίδι τους που θα το πάρουν μαζί τους για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους).
  • Το Ζαχαρόσπιτο (εκεί δοκιμάζουμε και μαθαίνουμε συνταγές για παραδοσιακά γλυκίσματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο)!
  • Το σπιτάκι της κοινωνικής Αλληλεγγύης (φιλοξενεί συλλόγους ΑΜΕΑ, Πύλη Πολιτισμού, κ.ά)
  • Το ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη ( Τα παιδιά στέλνουν τα γράμματα τους και τις ευχές τους)
  • Το σπιτάκι για τα κεράσματα του Άι-Βασίλη
  • Το σπιτάκι Πινακοθήκη
  • Το σπίτι της μουσικής

Στην έξοδο του Πάρκου, ένα παγοδρόμιο, ένα μεγάλο carousel και αλλά παιχνίδια, είναι εκεί για να διασκεδάζουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Το Πάρκο του Άι-Βασίλη θα λειτουργεί καθημερινά από 10:30 13:30 και από 16:30 20:30. Τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές από 10:30 έως 20:30 συνεχώς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis