home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προειδοποίηση Λέκκα: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό – Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις Αλκυονίδες

«δεν ξέρουμε το πότε θα συμβεί και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Σεισμός

Ολοένα και φουντώνουν οι προβλέψεις των σεισμολόγων και των επιστημόνων για ένα μεγάλο, ενδεχόμενο, χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ελλάδα. «Πάντα περιμένουμε μεγάλο σεισμό, ο ελληνικός χώρος έχει εξαιρετικά μεγάλη σεισμικότητα που μπορεί να εκφραστεί ανά πάσα στιγμή» σχολίασε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, με φόντο τις σεισμικές δονήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Εύβοια και όχι μόνο.

Ο κ. Λέκκας κλήθηκε να σχολιάσει την ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα για έναν επικείμενο σεισμό και μετά τις δηλώσεις σεισμολόγων και τις προειδοποιήσεις για ρήγμα στην περιοχή των Αλκυονίδων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διευκρίνισε πως «δεν ξέρουμε το πότε θα συμβεί και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι». Όπως τόνισε στο Open «για το θέμα του σεισμού δεν χρειάζεται ανησυχία, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο σεισμό. Πάντα προκαλεί προβλήματα και οφείλουμε εμείς να είμαστε έτοιμοι».

Πρόσθεσε ότι στη χώρα μας «έχουμε χιλιάδες ρήγματα τα οποία δημιουργούν σεισμούς».

Για τις Αλκυονίδες, ο κ. Λέκκας είπε πως «είναι μία περιοχή στην οποία στρέφεται το ενδιαφέρον όχι μόνο Ελλήνων επιστημόνων αλλά παγκοσμίως. Έχει δώσει μεγάλους σεισμούς αυτή η περιοχή».

Το «κόκκινο τρίγωνο»

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε όλο τον ελλαδικό χώρο για σεισμική δραστηριότητα που μπορεί να φέρει πολλά Ρίχτερ.

Με ανησυχητική πυκνότητα συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νότια της Εύβοιας, κοντά στα Νέα Στύρα, με νέες δονήσεις να καταγράφονται πλέον σε ημερήσια βάση, την ώρα που οι ειδικοί βάζουν στο κάδρο της επιστημονικής επαγρύπνησης και άλλες περιοχές, σχηματίζοντας ένα κόκκινο τρίγωνο μεταξύ Θήβας, Εύβοιας και Αττικής.

Όπως τονίζεται οι τρεις αυτές σεισμικά ενεργές περιοχές και η δραστηριότητα που καταγράφεται δεν είναι αλληλένδετες. Παρ’ όλα αυτά, οι σεισμολόγοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, σημειώνοντας πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και οι πολίτες προσεκτικοί.

Με αφορμή τη νέα δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια που έγινε ιδιαίτερα αισθητή το απόγευμα της Τετάρτης στην Αττική, οι ειδικοί κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου, το οποίο ακολουθεί τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis