home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα αζήτητα η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Κύθηρα – Θεσσαλονίκη

Στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές δεν κατατέθηκε προσφορά – Ορατός ο κίνδυνος περιθωριοποίησης της Πελοποννήσου
Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας τέθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές δεν κατατέθηκε προσφορά για την γραμμή ΚαλαμάταΚύθηραΘεσσαλονίκη.

Το ότι δεν προσήλθε κάποιος στον διαγωνισμό δεν σημαίνει ότι η γραμμή αυτή δεν θα λειτουργήσει, είτε ως άγονη είτε ως εμπορική. Ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας:

Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα, καθώς το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό της νότιας Πελοποννήσου σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις βαλκανικές χώρες”.

«Να ληφθεί άμεσα απόφαση στήριξης από το ΠΕ.ΣΥ.Π.»

«Είναι ορατός ο κίνδυνος περιθωριοποίησης της Πελοποννήσου, αν μετά τις αρνητικές εξελίξεις στο διαγωνισμό των άγονων γραμμών, διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της πύλης εισόδου της Πελοποννήσου, δηλαδή του αεροδρομίου Καλαμάτας με την πόλη της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η αντιπρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, Αντωνία Μπούζα. Και συνεχίζει:

«Κάτι τέτοιο θα σημάνει την αποκοπή μας από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες και θα δυσκολέψει περαιτέρω την τουριστική μας προοπτική και εξωστρέφεια του τόπου μας.

Ως γνωστόν , ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές,  ξεκίνησε με 28 γραμμές και συνεχίστηκε με 18.

Μετά από την προσφυγή της SKY Εxpress, προχωρά με τις 12 γραμμές, ενώ για τις υπόλοιπες 6, θα υπάρξει νέα προκήρυξη.

Δυστυχώς για τη γραμμή που μας αφορά, δηλ. τη Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν κατατέθηκε προσφορά.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ανησυχία για την τύχη της γραμμής αυτής και αναμένεται να ληφθεί πολιτική απόφαση , εάν θα στηριχτεί ή όχι αυτό το κρίσιμο για την Πελοπόννησο δρομολόγιο.

Ο Περιφερειακός θεσμός, έπρεπε να παρακολουθεί με συνέπεια την πορεία του διαγωνισμού, διότι η αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι ζωτικής σημασίας και η περίπτωση διακοπής της, οδηγεί σε απόλυτο μαρασμό την Πελοπόννησο, δυσχεραίνει την εσωτερική τουριστική αγορά και δυσκολεύει τις μετακινήσεις των πολιτών . 

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο, δυστυχώς καθίσταται αναποτελεσματική, αφού δεν παρακολουθεί τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα του τόπου και αδυνατεί να  διατηρήσει όσα, με κόπο είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν,  με συνέργειες και διεκδίκηση.

Έκδηλη είναι η ανησυχία εκπροσώπων του τουρισμού για τις εξελίξεις και για τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής, που αναλώνονται μέχρι και σε γραφικές εκδηλώσεις, όπως «πανηγυράκια για τα infokiosk», ενώ παραλείπουν να ενεργήσουν ως οφείλουν, για να προστατέψουν τα συμφέροντα των Πελοποννησίων.

Κατόπιν των ανωτέρω και ανησυχώντας για τις εξελίξεις , καλώ την Περιφερειακή Αρχή, να αναλογιστεί την ευθύνη της και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού λάβουμε ως Σώμα απόφαση στήριξης της αεροπορικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, να υπάρξουν άμεσες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis