home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Αγροτικοί συνεταιρισμοί κατά ΕΛΓΑ – «Περιμένουμε άμεσα τα διορθωμένα πορίσματα»

Νέα σύσκεψη αγροτών στην Πυργέλλα – Κάνουν λόγο για εξόφθαλμη ασυνέπεια αλλά και εκτιμητική ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ
Παγετός πορτοκαλιές Αργολίδα σταλακτίτες (18)

Σήμερα στα γραφεία της “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ,  στην Πυργέλλα Άργους, συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία φορά οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας, με αφορμή τα μεθοδευμένα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, ο οποίος έπληξε ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή.

Στις 14.10.22 o διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι στις 20.11.22 θα έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΛΓΑ τα διορθωμένα  πορίσματα για τον παγετό του Ιανουαρίου ’22.

Καμία ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ

Παρότι είμαστε πλέον στα μέσα Δεκεμβρίου, πορίσματα δεν έχουν εμφανιστεί, ούτε και καμία σχετική ενημέρωση υπάρχει προς τους αγρότες της Αργολίδας που ακόμα περιμένουν.

«Τελικά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η παραπάνω δήλωση του κ. Λυκουρέντζου είχε σαν μοναδικό σκοπό να αναστείλει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ήταν σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες και όχι να διορθωθεί η εξόφθαλμη ασυνέπεια αλλά και εκτιμητική ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας.

Το χρονικό

Το χρονικό για το επίμαχο θέμα έχει ως εξής:

  • Ιανουάριο ‘22: Παγετός πλήττει τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας.
  • Φεβρουάριος ’22: Αυτοψία των καταστροφών από Υπουργό Α.Α.&Τ., διοικητή & στελεχών ΕΛΓΑ και ανακοίνωση προκαταβολής 300 €/στρ.
  • Ιούνιος ’22: Χορήγηση «προκαταβολών» με καθυστέρηση 6 μηνών ώστε να υπάρξουν «προχωρημένες εκτιμήσεις» (sic) από τον ΕΛΓΑ.
  • Οκτώβριος ’22:  Έκδοση πορισμάτων με εκτιμήσεις ζημιών μικρότερες των «προκαταβολών».
  • Οκτώβριος ’22: Κινητοποιήσεις αγροτών.
  • Οκτώβριος ’22: Συνέντευξη τύπου κ. Λυκουρέντζου (13.10.22), ανακοίνωση έκδοσης διορθωμένων πορισμάτων έως 20.11.22.
  • Σήμερα: Καμία κίνηση εκ μέρους ΕΛΓΑ.

«Υπενθυμίζουμε λοιπόν σήμερα στον διοικητή του ΕΛΓΑ και στην πολιτική ηγεσία ότι η ασυνέπεια πλήττει την αξιοπιστία του κράτους και την εμπιστοσύνη στις σχέσεις κράτους-πολίτη. Περιμένουμε λοιπόν άμεσα τα διορθωμένα πορίσματα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis