home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Μαρίνα Ναυπλίου: Περιμένουν την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο για να υπογραφεί η ΣΔΙΤ

Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της μαρίνας στο Ναύπλιο - 370.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην Αργολίδα

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Αυτές αφορούσαν και το έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας Ναυπλίου για το οποίο περιμένουν την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ιδιώτη.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου αποκαταστάσεων και ασφαλτοστρώσεων στην επαρχιακή οδό 4 της Αργολίδας, έργο προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Για τη μαρίνα του Ναυπλίου

Ακόμα η Οικονομική Επιτροπή, προέβη στην έγκριση αφ΄ ενός των αποτελεσμάτων της Φάσης Β.ΙΙ. του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου, με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και αφ’ ετέρου του πρακτικού 3 (ολοκλήρωση διαδικασίας οριστικοποίησης σύμβασης σύμπραξης και ανακήρυξη αναδόχου) της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού – Ανακήρυξη Οριστικού Αναδόχου, όπως επίσης και στην έγκριση και αποστολή προς έλεγχο συμβατικών εγγράφων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το εν λόγω έργο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα επηρεάσει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη σε όλη την ανατολική Πελοπόννησο μέχρι τη Μονεμβασία.

Ο ίδιος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι, όπως επισήμανε, η διεκπεραίωση της υπόθεσης αυτής αποτέλεσε την αποκλειστική ενασχόληση υπαλλήλου της Περιφέρειας για τα τρία τελευταία χρόνια -“προσδοκώ στην έγκριση απο το Ελεγκτικό, προκειμένου σύντομα να υπογραφεί η σημαντική αυτή ΣΔΙΤ” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Άλλες αποφάσεις

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την εφαρμογή του προγράμματος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής “Διατροφή” σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Εγκρίθηκε επίσης στη σημερινή συνεδρίαση η εισήγηση για συζήτηση και σύνταξη σχεδίου κανονιστικής πράξης και υποβολής στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τον καθορισμό α) αριθμού νέων αδειών και δικαιωμάτων δραστηριοποίησης και β) ύψους τέλους δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοιχτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη αναδόχου στο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button