home design 800x400
home design 1170Χ320

Στην Ίο η 5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα»

Στο κυκλαδονήσι της Ίου, στα μέσα του προσεχούς Αυγούστου 2023
5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στην Ίο

Στο κυκλαδονήσι της Ίου, στα μέσα του προσεχούς Αυγούστου 2023, θα λάβει χώρα η 5η κατά σειρά διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα». Η διοργάνωση στηρίζεται από τα Σωματεία «Save Ios» και «Σύνδεσμος Ιητών», από το «Δίκτυο για την προστασία της Άγριας Φύσης – «Save Wild» και τους Συλλόγους «Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων – «Αλκυόνη» και «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου», από το «Σωματείο για τη μελέτη, περίθαλψη και επανένταξη της άγριας ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας «Δράση για την άγρια ζωή», την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία – ΠΦΟ, τους «ΝΕΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ» και την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ». H προσεχής διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα 2023» θα φιλοξενηθεί σε μία από της δύο παραδοσιακές κατοικίες που δεσπόζουν τον υπέροχο κόλπο των 3 Κλησιών, ιδιοκτησίας μέλους του Σωματείου «Save Ios».

Το «Θερινό Σχολείο για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» δημιουργήθηκε και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, λόγω της αδήριτης ανάγκης γνώσης και εμπειρίας του θέματος στο πεδίο.

Η 1η διοργάνωση του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Νότιοανατολικό Πήλιο, η 2η το 2019 στη Χαλκιδική, η 3η έλαβε χώρα διαδικτυακά το 2021 λόγω της πανδημίας Covid και η 4η στον Παγασητικό. Στόχος των διοργανώσεων του Θερινού Σχολείου είναι η βέλτιστη δυνατή καταγραφή της βιοποικιλότητας όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών της χώρας και, για αυτό, κάθε χρόνο προγραμματίζονται σε μία διαφορετική περιοχή.

5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στην Ίο
5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στην Ίο // ΦΩΤΟ: Οικολογική Συμμαχία

Το κυκλαδονήσι της Ίου βρέθηκε την τελευταία 10ετία στη δίνη μιας σειράς από τις πλέον βίαιες οικοδομικές παρεμβάσεις που, με την μορφή δήθεν τουριστικών επενδύσεων, αλλοίωσαν τοπία, κατέστρεψαν αιγιαλούς και παράκτια μέτωπα, κορυφογραμμές, κοίτες ρεμάτων, φυσικά οικοσυστήματα και βιοποικιλότητα, ώστε να μπορεί σήμερα να χαρακτηριστεί κάλλιστα το νησί ως εμβληματικός τόπος βίαιης περιβαλλοντικής κακοποίησης. Η βίαιη περιβαλλοντική κακοποίηση από τη μία, oι αγώνες που δίνουν ενάντια εδώ και καιρό μία σειρά σημαντικών συλλογικοτήτων και η πλήρης έλλειψη καταγραφής των θαλάσσιων και χερσαίων ειδών της νήσου από την άλλη, οδηγούν δίκαια στην πραγμάτωση της 5ης κατά σειρά διοργάνωσης του «Θερινού Σχολείου για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στην Ίο.

Πληροφορίες: 6972 911 008

«Οικολογική Συμμαχία».

– Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.

– Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

[email protected]

https://oikosymmaxia.blogspot.com

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis