home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐαFirst Featured

6η ΥΠΕ: Εκπαιδευτική πυραμίδα σε κάθε Νοσηλευτική μονάδα

Μνημόνιο Συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο πλαίσιο έναρξης του μνημονίου συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ με το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών αναφορικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Νοσοκομείων, πρόκειται να δημιουργηθεί μια εκπαιδευτική πυραμίδα σε κάθε Νοσηλευτική μονάδα, η οποία θα αποτελείται από εκπαιδευτές εκπαίδευσης, κλινικούς εκπαιδευτές και εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και από εκπαιδευόμενους.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, δημιουργείται πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των αναγκών των Νοσοκομείων με σκοπό να υπάρχουν άριστα εκπαιδευμένοι ώστε να μπορούν να διερευνούν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Βασικός στόχος, είναι σε συνεργασία με τους κλινικούς και τους εκπαιδευτές ενηλίκων, να καταστρώνουν εκπαιδευτικές δράσεις, να εκπαιδεύουν σε συνεχή βάση τους κλινικούς εκπαιδευτές και τους εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και να να δημιουργούν συστήματα αξιολόγησης του προσωπικού, των κλινικών εκπαιδευτών αλλά και των εκπαιδευτών ενηλίκων.

Μνημόνιο συνεργασίας 6ης ΥΠΕ Πανεπιστήμιο Πατρών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικών εκπαιδευτών που θα αφορά νοσηλευτικό προσωπικό και θα επικεντρώνεται όχι μόνο στις βασικές αρχές εκπαίδευσης αλλά και στις ειδικές γνώσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο θα ανήκουν.

Συγκεκριμένα οι τομείς είναι τρεις. Ο Χειρουργικός, ο Παθολογικός και ο Εργαστηριακός. Συνεπώς οι κλινικοί εκπαιδευτές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεχή βάση καθώς και να το αξιολογούν με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Τέλος, θα διατεθούν εκπαιδευτές ενηλίκων υπεύθυνους για την εκπαίδευση του υπόλοιπου προσωπικού ανάλογα τις ανάγκες.

(φωτογραφία από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα. Μαζί τους κατά την παρουσίαση του μνημονίου, το στέλεχος της 6ης ΥΠΕ Μαρία Αδαμοπούλου και ο πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Πατρών Φώτης Παπαθανασόπουλος).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button