home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρκαδία

Πώς είδε ο Ανδρέας Πουλάς την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη

«Κυβερνητικές υποσχέσεις-εξαγγελίες χωρίς ουσιαστικό αποτύπωμα»

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς σχολιάζει αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Τρίπολη:

«Μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια από τις εκλογές του 2019 και μερικούς μήνες πριν από τις επόμενες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του θυμήθηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους πολίτες της.

Κατέφθασε λοιπόν ο κυβερνητικός «θίασος» στην Τρίπολη για να τάξει για άλλη μία φορά λαγούς με πετραχήλια με μοναδικό σκοπό τον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.

Διαβάζοντας όλα όσα αναφέρονται στο 75 σελίδων έντυπο που παρουσιάστηκε με τίτλο : «200+ έργα για την Πελοπόννησο του 2030» αναρωτιόμαστε αν ζούμε στην ίδια χώρα ή ακόμα  και στον ίδιο πλανήτη  με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της κυβέρνησης του.

Κατά τα αναφερόμενα στο έντυπο  η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο διάστημα 2019 – 2022 παρουσιάζεται να διανύει τον «χρυσό αιώνα» της με τον πακτωλό των χρημάτων και την πληθώρα των έργων που διοχετεύτηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε αυτή, όταν στην πραγματικότητα η καθημερινότητα των πολιτών είναι αγώνας για την επιβίωση, ο αγροτικός κόσμος υποφέρει από τα υψηλά κόστη, οι δομές υγείας υπολειτουργούν και κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν έχει υλοποιηθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα ειδικά στην Αργολίδα.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε και περιπτώσεις διγλωσσίας και ανακολουθιών μεταξύ αυτών που αναφέρονται στο σχετικό επίσημο έντυπο και των δηλώσεων των αρμοδίων Υπουργών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα έργα του Ανάβαλου στην Αργολίδα. Στο σχετικό έντυπο στην σελίδα 26 αναφέρεται:

 1. Αρδευτικά έργα Ανάβαλου Α : Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι , Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας Ωφελούμενοι αγρότες: 6.000. Προϋπολογισμός: 14,66 εκατ. €
 2. Αρδευτικά έργα Ανάβαλου Β : Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυαΑνάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου.Ωφελούμενοι αγρότες: 2.500.Προϋπολογισμός: 16,16 εκατ. €

Παρατηρούμε λοιπόν ότι λείπει εντελώς το έργο για την μεταφορά του νερού του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα.

Παράλληλα όμως σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα, που έγινε στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει  τα κάτωθι έργα για την Αργολίδα:

 1. Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου και  Επιδαύρου Ν. Αργολίδας (15,5 εκατ. ευρώ)
 2. Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας (14 εκατ.)
 3. Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Δήμο Ερμιονίδας (68.350.000 €)

Εδώ παρατηρούμε ότι  το έργο για την μεταφορά του νερού  του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα εμφανίζεται κανονικά. Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτηματικά. Ποιόν πρέπει να πιστέψουμε λοιπόν  τον Πρωθυπουργό που υπογράφει το σχετικό έντυπο ή τον αρμόδιο υπουργό;

Επίσης στο σχετικό έντυπο και στην σελίδα 42  για τα έργα άρδευσης στην Π.Ε. Αρκαδίας αναφέρεται μόνο ένα έργο:

 1. Αρδευτικά δίκτυα Τάκας Ν. Αρκαδίας : Το σύνολο των έργων υδροληψίας,  μεταφοράς, άντλησης, ρύθμισης και διανομής του νερού για άρδευση από τον ταμιευτήρα Τάκας ……….. Προϋπολογισμός: 20,05 εκατ. €

Συνεχίζοντας όμως ο κύριος Γεωργαντάς τις δηλώσεις του και αναφερόμενος στην Π.Ε. της Αρκαδίας αναφέρει το εξής:

 1. Δίκτυα αξιοποίησης ταμιευτήρα Τάκας Ν. Αρκαδίας (18,5 εκατ. ευρώ)
 2. Μεταφορά νερού από πηγές Ανάβαλου στην παραλιακή ζώνη Βόρειας Κυνουρίας (60 εκατ. ευρώ)

Εκτός από την νέα ανακολουθία που παρατηρείται σε σχέση με τα έργα που περιλαμβάνονται στο έντυπο και υπογράφει ο Πρωθυπουργός και σε αυτά που εξήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός τίθεται μία νέα παράμετρος για την υλοποίηση έργου για την άρδευση της Κυνουρίας από τα νερά του Ανάβαλου. Ασφαλώς και δεν υπάρχει αντίρρηση να ενισχυθεί η άρδευση της Κυνουρίας από τα νερά του Ανάβαλου με την προϋπόθεση όμως ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι τα νερά του Ανάβαλου επαρκούν για την άρδευση – ύδρευση όλης της Αργολίδας αλλά και για της γειτονικής Κυνουρίας.

Θα αναρωτηθεί λοιπόν κανείς:

 1. Έχει εκπονηθεί μελέτη για την επάρκεια του νερού του Ανάβαλου τόσο για την πλήρη κάλυψη της άρδευσης – ύδρευσης της Αργολίδας όσο και της γειτονικής Κυνουρίας;
 2. Τελικά ποιος λέει την αλήθεια ο Πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος Υπουργός;
 3. Μήπως όλα αυτά είναι απλές υποσχέσεις για να ικανοποιηθούν προεκλογικά και στα λόγια μόνο τα αιτήματα όλων;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button