home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήΥγείαFeatured

SOS εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων, λήξης συμβάσεων, οικειοθελών αποχωρήσεων και απουσία νέων προσλήψεων - Ερώτηση Πουλά στη Βουλή

SOS εκπέμπουν τα Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο, καθώς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης (ιδίως στου Ναυπλίου) λόγω συνταξιοδοτήσεων, λήξης συμβάσεων, οικειοθελών αποχωρήσεων και απουσία νέων προσλήψεων προσωπικού.

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης επικρατούν στα Κέντρα Υγείας Άργους και Ναυπλίου λόγω συνταξιοδοτήσεων, λήξης συμβάσεων, οικειοθελών αποχωρήσεων και απουσία νέων προσλήψεων προσωπικού, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες του Νομού μας.

Ειδικότερα, από το Κ.Υ. Ναυπλίου αποχώρησαν  πρόσφατα οι δύο εναπομείναντες Ιατροί Παθολόγοι, ο ένας λόγω συνταξιοδότησης και ο άλλος οικειοθελώς, με αποτέλεσμα πλέον να υπηρετούν μόνο 3 γιατροί, ένας Γαστρεντερολόγος, μία Οδοντίατρος και μία Μικροβιολόγος. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα με τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι για το λόγο αυτό αναγκάζονται να απευθύνονται μόνο στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου επιβαρύνοντας τη λειτουργία της. Παράλληλα αποχώρησαν οι δύο παρασκευαστές του μικροβιολογικού, ο ένας λόγω συνταξιοδότησης και ο άλλος λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης του. Αντί λοιπόν το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις είτε μονίμων είτε επικουρικών παρασκευαστών, κατέφυγαν στην πρόχειρη λύση της μετακίνησης ενός παρασκευαστή από το αντίστοιχο τμήμα του Κ.Υ. Άργους, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και σε αυτήν την δομή.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους διαθέτει τέσσερις παρασκευαστές οι οποίοι όμως λόγω έλλειψης προσωπικού εκτός από τα προβλεπόμενα καθήκοντα τους, ασκούν και χρέη γραμματειακής υποστήριξης του εργαστηρίου, κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού, ενημερώνουν τους πολίτες και  γενικότερα πράττουν ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργεί εύρυθμα το εργαστήριο και να εξυπηρετείται το κοινό. Η μετακίνηση του ενός εκ των τεσσάρων παρασκευαστών εκ περιτροπής ανά εβδομάδα στο Κ.Υ. Ναυπλίου υποβαθμίζει την λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου αλλά δημιουργεί και τεράστια προβλήματα στο προσωπικό που καλείται να μετακινηθεί αλλάζοντας βίαια το υπηρεσιακό τους καθεστώς και ανατρέποντας λόγω της απόστασης τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πως σκοπεύετε να λύσετε το έντονο πρόβλημα της έλλειψης Ιατρών στο Κ.Υ. Ναυπλίου ώστε το κέντρο να καλύπτει πλήρως τις υγειονομικές ανάγκες  των πολιτών;
  2. Πως σκοπεύετε να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης  παρασκευαστών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Ναυπλίου ώστε αυτό να λειτουργεί εύρυθμα και να μην προκαλείται υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ταλαιπωρία του προσωπικού στο  Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button