Home design
home design

Πέτρος Φιλιππίδης: Άγονος ο πλειστηριασμός για το εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας

Ο πλειστηριασμός έγινε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου για την εξοχική κατοικία του ηθοποιού και της συζύγου του, με τιμή εκκίνησης 176.400 ευρώ
Εξοχικό Φιλιππίδη Σοφικό Κορινθίας

Ενώ η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού, σήμερα χτύπησε το ηλεκτρονικό σφυρί για το εξοχικό του ίδιου και της συζύγου του στο Σοφικό Κορινθίας. Ωστόσο ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2022, αλλά ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελούσε μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού, όπως αναφερόταν στην αρχική έκθεση.

Η περιοχή του ακινήτου

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου παραθεριστικού οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ).

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Κορίνθου και περίπου 110 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για αμφιθεατρική περιοχή με πολύ πράσινο και με θέα τον Σαρωνικό κόλπο.

Η χρήση είναι κυρίως οικιστική με μονοκατοικίες ισόγειες ή διώροφες κυρίως εξοχικής αλλά και μόνιμης διαμονής.

Τι περιλαμβάνει το οικόπεδο

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση με εξαιρετική θέα στον όρμο του Μικρού Αμονιού και σε μικρή απόσταση από την ομώνυμη παραλία.

Εντός του οικοπέδου υπάρχει διώροφη οικοδομή με εμβαδόν 181,12 τ.μ., η οποία αποτελείται από:

  • Υπόγειο με αποθηκευτικούς χώρους εμβαδού 30 τ.μ.
  • Ημιυπόγειο που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας. Περιλαμβάνει έναν χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό, και εξώστη προς την πρόσοψη.
  • Ισόγειο με τον χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς τη σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό, και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο.
  • Σοφίτα που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη απ’ όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.

Ακόμη, εντός του περιβάλλοντος χώρου υπάρχει πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα μπετά.

Τι έδειξε η αυτοψία

Βάσει αυτοψίας πολιτικού μηχανικού (από τον Νοέμβριο του 2009), η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης. Από την τωρινή αυτοψία, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα έχουν γίνει βανδαλισμοί, καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Στην έκθεση σημειώνεται ότι ακόμη ότι «από την εκδοθείσα οικοδομική άδεια δεν προκύπτει η νομιμότητα της πισίνας», καθώς και ότι δεν προσκομίστηκαν σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης, ούτε στοιχεία ρύθμισης του κτιρίου με υπαγωγή σε κάποιο νόμο περί αυθαιρεσιών.

Το ακίνητο αγοράστηκε από τον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του και κατά το ποσοστό του ενός δευτέρου (1/2) εξ αδιαιρέτου στον καθένα» στις 23 Οκτωβρίου 2000. Όσο για τα «βάρη», πέραν της αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ VEGA I NPL Finance DAC υπάρχει προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 29/12/2009, υπέρ της Millennium Bank για το ποσό των 240.000 ευρώ.

Η μεζονέτα στο Παλαιό Φάληρο

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουλίου, -επίσης μετά από αναστολή και αύξηση της τιμής εκκίνησης στις 900.000 ευρώ-, ήταν να βγει στο σφυρί και η μεζονέτα του ηθοποιού και της συζύγου του στο Παλαιό Ψυχικό.

Ωστόσο την προηγουμένη υπήρξε αναστολή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε τιμή πάνω από αυτή του πλειστηριασμού, με ταυτόχρονη εξόφληση της επισπεύδουσας Intrum.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis