home design 800x400
home design 1170Χ320

Χάος στην Κορίνθου – Πατρών: Ρομά πέταξαν πέτρες σε ασθενοφόρο με διασωληνωμένο ασθενή

Ο αυτοκινητόδρομος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία τις βραδινές ώρες της Τρίτης αφού αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη
roma_ekleisan_ton_dromo_argous_nafpliou

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, καθώς αποχώρησαν οι Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος του Ζευγολατιού διαμαρτυρόμενοι για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου ομόφυλού τους στη Θεσσαλονίκη από πυρά αστυνομικού.

Να σημειωθεί πως η Ολυμπία Οδός είχε διακόψει την κυκλοφορία και στην Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα Μέγαρα – Πάχη (μόνο προς Κόρινθο), για τον ίδιο λόγο.

Πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα

Το πρόβλημα στο Ζευγολατιό ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, όταν κάτοικοι από τον παρακείμενο οικισμό Ρομά που εφάπτεται του αυτοκινητόδρομου, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Επικράτησε χάος στην Κορίνθου – Πατρών, και μάλιστα μία πέτρα χτύπησε διερχόμενο ασθενοφόρο με διασωληνωμένο ασθενή. Παράλληλα οι Ρομά άναψαν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Άνοιξε ο δρόμος με την αποχώρηση των συγκεντρωμένων

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και παρακολουθούσαν διακριτικά χωρίς να υπάρξει κάποια επέμβαση για να μην οξυνθούν κι’ άλλο τα ήδη οξυμένα πνεύματα.

Τελικά οι εξαγριωμένοι Ρομά τις βραδινές ώρες αποχώρησαν από το σημείο και άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis