home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Καιρός: Μετά την Άριελ έρχεται νέα κακοκαιρία με πολύ κρύο – Πότε θα χτυπήσει και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Νέα επιδείνωση του καιρού, σχετικά σύντομη, καθώς από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας.

Μετά την κακοκαιρία Άριελ, που «χτύπησε» τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, μία νέα κακοκαιρία έρχεται η οποία με βαρομετρικό χαμηλό κατευθύνεται προς την Τουρκία, και από Δευτέρα αναμένεται στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία «Άριελ» αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ήπιος με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

Το πέρασμα αυτό της κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομο, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος της ΕΡΤ1, είπε πως «σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένα μετά την Τετάρτη θα αγγίξει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου,μετά από ένα μικρό ψυχρό διάλειμμα την Κυριακή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος έχει ανεβάσει την αναλογική εκτίμηση για τον Δεκέμβρη 2022 στο facebook του προ ημερών.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο, θα έχουμε αρκετά σύννεφα στην Ελλάδα και αργά το βράδυ ο καιρός θα ανοίξει. Πιθανότητα για βροχές έχουμε στην δυτική Κρήτη, στην Αν. Πελοπόννησο και την ανατολική Θεσσαλία. Η θερμοκρασία στους 15 στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 18 στα δυτικά και νότια και στους 12 στα βόρεια.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια θα έχουμε στα ανατολικά και νότια της χώρας, αλλά στα ΒΔ της Ελλάδας θα έχουμε βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 15 έως 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 12 στα βόρεια και 18 βαθμοί νότια και δυτικά.

Τη Δευτέρα, ο άστατος καιρός θα επιμένει στα δυτικά και βόρεια. Στα ανατολικά και νότια θα έχουμε ήλιο και την θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Τρίτη θα έχουμε ένα άστατο σκηνικό και την θερμοκρασία από 16 βαθμούς στα κεντρικά και στους 17 δυτικά και νότια. Οι άνεμοι εξασθενούν ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου καλό καιρό και έως τις 10/12 δεν θα έχουμε χειμωνιάτικο σκηνικό, ενώ «θα πάμε με ήπιες θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button