home design

Διαμαρτυρήθηκαν με πανό και συνθήματα έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου

Διαδήλωση σωματείων της Αργολίδας ενάντια στο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί την Υγεία

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου, το έγινε συμβολική διαμαρτυρία από μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ –ΕΦΚΑ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Με συνθήματα όπως: «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός-δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία-και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό-να είναι δωρεάν για όλο το λαό», στράφηκαν κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου και απαίτησαν να αποσυρθεί.

Επίσης, συζήτησαν με εργαζόμενους και ασθενείς για αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που -όπως ισχυρίζονται- επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω την υγεία και να διαλύσει περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Όπως σημειώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

«Είναι ένα νομοσχέδιο που “απολαμβάνει” την πλήρη απόρριψη όλων των φορέων των υγειονομικών, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μόνιμες μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, διεκδικώντας τον χαρακτηρισμό του χώρου ως ανθυγιεινό, αυξήσεις στους μισθούς και όχι επιδοματικές πολιτικές, εξασφάλιση της ίσης, δωρεάν περίθαλψης για όλο το λαό.

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την  ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη όλα τα αιτήματα των υγειονομικών και τα «κενά» που αποκάλυψε και η πανδημία.

Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με τη λογική «κόστους-οφέλους» και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και συνολικά το λαό της Αργολίδας να απορρίψουν στη πράξη το νέο αντιλαϊκό σχέδιο. H Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλο το λαό».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version