Άργος: Αποκαλυπτήρια για ένα μνημείο που ξυπνά μαύρες μνήμες

Το μνημείο στην πλατεία Δημοκρατίας είναι αφιερωμένο στα θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής
Το μνημείο στην πλατεία Δημοκρατίας είναι αφιερωμένο στα θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής στις 4 Δεκεμβρίου.

Το μνημείο τοποθετήθηκε πρόσφατα στην πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά), στο Άργος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.30πμ στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» με ομιλίες και χαιρετισμούς επισήμων. Στις 12.25 μμ θα ξεκινήσει στην πλατεία Δημοκρατίας η τελετή αποκαλυπτηρίων.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαφήμιση

Σχόλια

Exit mobile version