home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ανδρέας Πουλάς: Για τους πολίτες της Αργολίδας η δυσάρεστη έκπληξη έχει όνομα…

«Ξετυλίγεται το κυβερνητικό σχέδιο για την Καραθώνα»

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις για την Καραθώνα, λέγοντας πως, «δυστυχώς, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ξετυλίγεται το κυβερνητικό σχέδιο των εκποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του ελληνικού λαού».

Και συνεχίζει: «Για τους πολίτες της Αργολίδας η δυσάρεστη έκπληξη έχει όνομα: η Καραθώνα, η εμβληματική παραλία, που είναι συνυφασμένη με την αναψυχή, τον τουρισμό, την καρδιά του Ναυπλίου, περνάει οριστικά από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αυτή την στιγμή συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα εισαχθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί..

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας η κυβέρνηση αποφάσισε να στερήσει από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου έναν κοινόχρηστο χώρο, απαράμιλλου φυσικού κάλλους, έναν πνεύμονα ζωής και χαράς, με σκοπό να το δώσει σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση όπως η κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων που θα αλλοιώσουν το τοπίο και θα στερήσουν την ανεμπόδιστη και ελεύθερη χρήση δημοτών, επισκεπτών και τουριστών σε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νομού μας.

Πλέον χωρίς κανένα νομικό εμπόδιο, το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο μόνος κύριος και ο μόνος αρμόδιος για την αξιοποίηση του χώρου χωρίς ο Δήμος Ναυπλίου να έχει τον οποιονδήποτε λόγο.

Είναι απορίας άξιο πως ήδη τρία χρόνια μετά την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας μας από τη δημοσιονομική επιτήρηση, συνεχίζουμε να υλοποιούμε μνημονιακές απαιτήσεις και να εκποιούμε τα ασημικά του ελληνικού λαού! Ας πει επιτέλους κάποιος αρμόδιος την αλήθεια στους πολίτες: αν δεν είναι το μνημόνιο, ποια ανάγκη επιτάσσει την εκποίηση της πιο φημισμένης παραλίας της Αργολίδας και μάλιστα ερήμην της τοπικής κοινωνίας;

Οι πολίτες της Αργολίδας πρέπει να αντιδράσουμε και να μην αφήσουμε να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς πίσω από τις κλειστές πόρτες υπουργείων που θα μας στερήσουν το οξυγόνο μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button