home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «100 χρόνια Μαρία Κάλλας» με μοναδικές διαδραστικές ενέργειες

Όλη η πόλη θα συμμετάσχει με μοναδικό τρόπο στους εορτασμούς
Μαρία Κάλλας Μήδεια

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00, ξεκινούν στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Με το έτος 2023 να είναι αφιερωμένο από την UNESCO στη Μαρία Κάλλας, η Καλαμάτα ξεκινά παγκοσμίως πρώτη τις εκδηλώσεις αφιερωμένες σε εκείνη, με έναν πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο, που προσκαλεί σε συμμετοχή όλη την πόλη. 14 πολιτιστικοί φορείς της Μεσσηνίας καλούν φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν και να γίνουν μέρος της μεγάλης εορτής.

Η «Πράξη Πρώτη», θα ξεκινήσει με τη Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία θα ολοκληρώσει μία διαδρομή από το Ιστορικό Κέντρο έως και τη Κεντρική Πλατεία σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων. Έπειτα, θα επιστρέψει στον πεζόδρομο της Αριστομένους, παραπλέυρως της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και θα εκτελέσει σύντομο πρόγραμμα κλασικής μουσικής, όπου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια μιας Γιγαντο-φωτογραφίας 7 μέτρων της Μαρίας Κάλλας.

Κατά την «Δεύτερη Πράξη» καλούνται όλα τα καταστήματα που έχουν μουσική υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά, αλυσίδες καταστημάτων, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί Σταθμοί της Μεσσηνίας να ξεκινήσουν να παίζουν το παρακάτω κομμάτι, από την όπερα «Νόρμα» ακριβώς στις 11:00 το πρωί συντονισμένα από το youtube, ενώ στη συνέχεια μπορούν να συνεχίσουν, εάν το επιθυμούν, με μουσικά κομμάτια με ερμηνείες της Κάλλας:

Η «Τρίτη Πράξη» δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα καταστήματα που θα παίζουν μουσική να τραβήξουν με κάμερες ή κινητά τηλέφωνα μικρά βίντεο (μέχρι 1 λεπτό), στο οποίο θα ακούγεται η μουσική με τη φωνή της Μαρίας Κάλλας, θα φαίνεται η ονομασία του Καταστήματος και θα μιλούν θαμώνες και πελάτες για τη μεγάλη καλλιτέχνιδα. Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες καλούνται να διαλέξουν το καλύτερο βίντεο και να το στείλουν στη διεύθυνση του email: [email protected]. Από το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα δημιουργηθεί ένα βίντεο με τη συμμετοχή όλων όσοι συμμετείχαν.

Συστήνεται σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει social media (Live streaming, ή tag) να γίνεται αναφορά ή να προστίθεται ετικέτα στο Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας που διαθέτουν ενεργά κοινωνικά δίκτυα. Έτσι, επιτυγχάνεται και μια πρόσθετη προβολή στις επιχειρήσεις όλων των ειδών που θα συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία φορέων μη κερδοσκοπικών στο σύνολό τους που δρουν αφιλοκερδώς.

Για αποστολή βίντεο στο email: [email protected]

Για προσθήκη ετικέτας ( tag – hashtag ):

Facebook: Maria Callas Alumni Association of the Music School of Kalamata

Facebook: Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

Twitter: Kalamata_Music

Instagram: Maria_Callas_Alumni

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχουν δύο «αποτυπώματα» της Μαρίας Κάλλας στην πόλη: η εικόνα της στο κέντρο της Καλαμάτας και η φωνή της στο βίντεο με τις συμμετοχές όλων των συμμετεχόντων της «Τρίτης Πράξης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis