home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμόςFeatured

Στο Ναύπλιο οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Χάντμπολ Γυναικών

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά μετά την Κατερίνη, το Λουτράκι και την Αθήνα

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών το διάστημα 27 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου 2023 στο Ναύπλιο, που αποτελεί και έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χάντμπολ ενημέρωσε εγγράφως τις Ομοσπονδίες-μέλη της για την απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, καθώς και την καταληκτική ημερομηνία (30 Δεκεμβρίου 2022) των δηλώσεων συμμετοχής.

Συνδιοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν, θα απαρτίζονται από αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας των Κορασίδων Κ17.

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα διοργανώσει το ελληνικό χάντμπολ την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εξωστρέφεια και η αύξηση της δυναμικής σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, διεθνείς σχέσεις, διοργανώσεις) του ελληνικού χάντμπολ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα, ήταν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και είναι ξεκάθαρο πως αυτοί υλοποιούνται με απόλυτη συνέπεια.

Η διοργάνωση αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στην πόλη του Ναυπλίου, μετά τη συμφωνία- σταθμός -που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της ΟΧΕ- για τη μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

«Αθλητικό κέντρο της Μεσογείου το Ναύπλιο και η Αργολίδα»

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας)

«Από την πρώτη στιγμή που διεκδικήσαμε την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στο Ναύπλιο, πίστευα ότι θα ήταν μία μοναδική ευκαιρία μέσω αυτής της συμφωνίας η Αργολίδα θα γίνει το αθλητικό κέντρο της Μεσογείου. Είναι η πρώτη από μία σειρά μεγάλων διοργανώσεων που θα αναλάβει η περιοχή με τη συμμετοχή Εθνικών ομάδων που θα φέρουν μεγάλη ανάπτυξη στο ελληνικό χάντμπολ και την Αργολίδα, όχι μόνο μέσω της αθλητικής αγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και μέσω του αθλητικού τουρισμού».

Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων)

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που η πόλη του Ναυπλίου η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ θα φιλοξενήσει τον Φεβρουάριο του 2023 την 16η Μεσογειάδα Γυναικών στο Χάντμπολ. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα στρέψει για μια εβδομάδα τα διεθνή βλέμματα στο άθλημα της χειροσφαίρισης εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. Ως Δήμος Ναυπλιέων στηρίζουμε διαχρονικά τον αθλητισμό και τις Εθνικές μας ομάδες. Είμαστε έτοιμοι και αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος να συμβάλλουμε σε μια άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση. Η Μεσογειάδα Γυναικών αποτελεί συνέχεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που διεξάγονται στην Αργολίδα προβάλλοντας την εξωστρέφεια που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα το Ναύπλιο με την φιλοξενία μιας τέτοιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης θα γίνει για άλλη μια φορά το επίκεντρο, κατατάσσοντας τον τόπος μας ως ένα ελκυστικό προορισμό και για αθλητικό τουρισμό. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να γεμίσουν το γήπεδο και να υποστηρίξουν την Εθνική μας ομάδα».

Παναγιώτης Νίκας (Περιφερειάρχης Πελοποννήσου)

«Αποτελεί ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για την Αργολίδα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διεξαγωγή στο Ναύπλιο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο και Μάρτιο, του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Γυναικών Κ17 -η πρώτη από τις πολλές διεθνείς διοργανώσεις που αναμένουμε να φιλοξενήσουμε μετά την μεταφορά, από την Ρώμη στην αργολική πρωτεύουσα, της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ. Το Ναύπλιο αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας -μέσα από την καθ’ όλα επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος- καθίσταται πλέον το κέντρο του Μεσογειακού χάντμπολ».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ και μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ):

«Συνεχίζεται ένα σερί ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την Ομοσπονδία μας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η καρδιά του Μεσογειακού Χάντμπολ θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία της ΟΧΕ που μας εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες χώρες του αθλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη Μεσογειακή Συνομοσπονδία απαρτίζουν 24 χώρες μέλη και άλλες 10 συνεργαζόμενες. Το όνομα της χώρας μας έχει ανέβει πάρα πολύ στο διεθνές χάντμπολ. Επίσης είναι μια ευκαιρία και για τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας να παίξουν δυνατά παιχνίδια μπροστά στο ελληνικό κοινό και να αποκτήσουν σημαντικές παραστάσεις για το μέλλον τους. Θα ήθελα επίσης να δώσω θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και το δικό μας άνθρωπο τον Τάσσο Χειβιδόπουλο για τη αμέριστη στήριξη και τη συμβολή τους, ώστε το Ναύπλιο να αποτελέσει έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button