home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αγία Τριάδα: Φοβούνται μην τραυματιστούν τα παιδιά από την ανέγερση του νέου σχολείου

Διαμαρτυρία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Αγίας Τριάδας προς το Δήμο Ναυπλιέων - Τι καταγγέλλουν αναφορικά με τα έργα

Προβλήματα έχουν προκύψει από την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται εντός του προαύλιου χώρου του υπάρχοντος σχολείου. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, δεν έχουν παρθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και τα παιδιά κινδυνεύουν να τραυματιστούν.

Παράλληλα θέτουν ζήτημα ομαλής διεξαγωγής του μαθήματος της γυμναστικής αλλά και του διαλείμματος, λόγω της μείωσης του χώρου προαυλισμού.

Η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας Μιδέας στη διαμαρτυρία του:

«Ο Σύλλογός μας ως Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ζητήσαμε πολλές φορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο, Σχολική Επιτροπή, Τεχνική Υπηρεσία) με έγγραφα που έχουν κατατεθεί και με αριθμό πρωτοκόλλου να μας απαντήσουν σχετικά με τα μέτρα που έχουν παρθεί για την ανέγερση του νέου Σχολικού Κτιρίου, αλλά κανείς δεν μας έχει απαντήσει μέχρι τώρα.

Γι’ αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας όσον αφορά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Τριάδος. Έργο το οποίο πραγματοποιείται εντός του προαύλιου χώρου του υπάρχοντος σχολείου.

Οι ανωτέρω ανησυχίες μας επικεντρώνονται στο θέμα των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί από τον υπεύθυνο εργολάβο, τις Δημοτικές και Δημόσιες αρχές που εποπτεύουν το έργο τα οποία εκτιμούμε ότι δεν διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας κατά τον προορισμό τους.

Επίσης έντονος προβληματισμός υπάρχει στο γεγονός ότι το προαύλιο του σχολείου έχει μειωθεί δραματικά (ενώ υπάρχει δυνατότητα αντίθετου) με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός κατά την ώρα του διαλείμματος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το μάθημα της Γυμναστικής απρόσκοπτα, παρά τις ύστατες προσπάθειες από τον Δάσκαλο Γυμναστή.

Τα παιδιά μας στερούνται σε αυτή την τρυφερή ηλικία το υπέρτατο αγαθό που ονομάζεται «ΠΑΙΧΝΙΔΙ». αλλά και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να τραυματιστούν.

Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του και πρότεινε λύσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση…. μάταια όμως δεν έλαβε καμία απάντηση.

Μέσω αυτής της δημοσίευσης παρακαλούμε και προκαλούμε πάσα Δημόσια Υπεύθυνη Αρχή όπως επιληφθεί επί των παραπάνω θεμάτων ασφάλειας του υπόψη έργου…πριν είναι αργά.

Ας προσπαθήσουμε μια φορά σε αυτή την Χώρα να προλάβουμε το κακό…και όχι αυτό εμάς.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει.

Παιδιά ευτυχισμένα σημαίνει κοινωνία με υποδομές….απαλλαγμένη από κάθε λογής «Κιβωτό».

ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!».

Οι εικόνες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας παρουσιάζει τις ακόλουθες φωτογραφίες από τον χώρο που γίνονται οι εργασίες:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button