home design 800x400
home design 1170Χ320

Συγχαρητήρια στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Αφορμή η συνδρομή του στη σύλληψη 9 μελών εγκληματικής οργάνωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ

Τα συγχαρητήριά της στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου έδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, με αφορμή τη συμμετοχή του στην επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη 9 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά. Στην επιχείρηση αυτή το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου συνεργάστηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, ενώ υπήρξε και συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Αττικής.

Το χρονικό της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) στο Ναύπλιο, την Αθήνα και τη Σαντορίνη, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση τους.

Οι αστυνομικοί, κατά την αποβίβασή του από το πλοίο, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στις αποσκευές του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, συνολικού βάρους -525- και -8.165- γραμμαρίων, αντίστοιχα και τον συνέλαβαν. Ακολούθησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, διενεργώντας ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες των μελών της οργάνωσης, όπου βρέθηκαν, επιπλέον και κατασχέθηκαν:

– ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -3.390,3- γραμμαρίων,

– ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους -520- γραμμαρίων,

– -8- ναρκωτικά δισκία,

– -1- τσιγαριλίκι κάνναβης,

– -1- περίστροφο,

– -1- γκλοπ,

– -69- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

– -7- ζυγαριές ακριβείας,

– -2- τρίφτες κάνναβης,

– -10- κινητά τηλέφωνα,

– αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και

– το χρηματικό ποσό των -20.485- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ενώ κατασχέθηκαν -4- οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας πρόκειται για «ακόμη ένα καίριο πλήγμα στην εγκληματικότητα δόθηκε από τους αστυνομικούς της Αργολίδας, οι οποίοι επιδεικνύοντας διαχρονικά υψηλό επαγγελματισμό και φιλότιμο, κατάφεραν να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο έργο που παράγει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που μας γεμίζει συναισθήματα υπερηφάνειας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis