home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρώματα και γεύσεις «πλημμύρισαν» την Καλαμάτα

Με επιτυχία οι «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας»
Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας Καλαμάτα 1

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στην Καλαμάτα, με την πόλη να «πλημμυρίζει» με γεύσεις και αρώματα για υψηλά γούστα. Στη δράση του Δήμου Καλαμάτας συμμετείχαν επιχειρήσεις από τους κλάδους της οινοποιίας, της ποτοποιίας, της ελαιοκομίας και της ελαιουργίας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του διατροφικού πλούτου της περιοχής.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, με την έμφαση να δίνεται στον κλάδο της οινοποιίας και της ποτοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο γευσιγνωσίας από την οινολόγο κα Σύλβια Μπουφέα, με κρασιά που προσέφεραν οι εκθέτες. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών και να δοκιμάσουν τα τοπικά κρασιά και ποτά, συνοδεία εδεσμάτων από τοπικά προϊόντα που είχαν παρασκευαστεί και προσφερθεί από τα καταστήματα εστίασης της πόλης.

Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας Καλαμάτα 2

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, chefs από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, αλλά και από την ομάδα Brigade Greece, παρασκεύασαν και διέθεσαν στους επισκέπτες εδέσματα με τοπικές γεύσεις, όπως πέτουλες και τηγανόψωμα, χρησιμοποιώντας Μεσσηνιακό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελιές Καλαμάτας. Παράλληλα τα μέλη του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου, εκπαίδευαν μικρούς και μεγάλους στην γευσιγνωσία λαδιού και τοπικής Ελιάς Καλαμάτας.

Το διήμερο των εκδηλώσεων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, συμπλήρωσε και τις δράσεις των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, που για όλη την εβδομάδα, από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου, προσέφεραν στους θαμώνες τους ειδικά menu με τοπικές γεύσεις και Cocktails από τοπικά ποτά και αποστάγματα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis