home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη βιοκλιματική ανάπλαση πλατείας στην Καλαμάτα

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου
Πλατεία Φυτειάς Καλαμάτα 1

Προχωρούν οι διαδικασίες στην Καλαμάτα για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς, καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας η κατάρτιση όρων και η σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΕΡΓΟ 1. ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ» Α.Μ. 31/2022». Το έργο, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από κοινού από Πράσινο Ταμείο και Δ.Π.

Οι οικονομικές προσφορές κατατίθενται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, με την προθεσμία εκτέλεσης του έργου να ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες. Σκοπός της παρέμβασης είναι η πλατεία να αναδειχθεί σε ένα νέο, ζωντανό κύτταρο του αστικού ιστού, με λειτουργία που θα αναβαθμίσει την αισθητική και την ποιότητα ζωής στη γειτονιά, αλλά θα αποτελέσει ένα έργο εκτελεσμένο βάσει των αρχών του περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Πλατεία Φυτειάς Καλαμάτα 2

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας «πράσινης» πλατείας, τη βελτίωση του μικροκλίματος, αλλά και τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντα χώρου για τους περίοικους. Ακόμα, προβλέπεται να τοποθετηθούν παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων και βρύση πόσιμου νερού, καθώς και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για το σιντριβάνι της πλατείας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis