home design

Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει σύμβουλο για ακίνητο – φιλέτο στο Πόρτο Χέλι

Ψάχνουν να βρουν πώς θα αξιοποιήσουν τα 627.417,84 τετραγωνικά μέτρα στη Βερβερόντα.

Τις διαδικασίες αξιοποίησης του ακινήτου επιφάνειας 627.417,84 τ.μ. (εντός έκτασης σχεδόν 974 χιλ. τ.μ.) στην περιοχή «Βερβερόντα», στο Πόρτο Χέλι, εκκινεί το ΤΑΙΠΕΔ. Προς την κατεύθυνση αυτή αναζητά σύμβουλο αξιοποίησης του εν λόγω asset στην Αργολίδα, το οποίο βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιό του.

Ο σύμβουλος θα συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ και θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Ερμιονίδα, ήτοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στο ακίνητο δεν υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει με συνεκτίμηση δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης της περιοχής του Πορτοχελίου, στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά από την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ.

Το ακίνητο

Πρόκειται για επικλινές ακίνητο με απεριόριστη θέα στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πορτο Χέλι της Αργολίδος. Το ακίνητο έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου. H πλησιέστερη πλευρά του ακινήτου προς τη θάλασσα, έχει μήκος περίπου 1600 μ. και η απόσταση από αυτή κυμαίνεται από 300 έως 500 μέτρα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση.

Το νότιο τμήμα του ακινήτου έχει πολύ μικρές κλίσεις, ενώ προς τα βόρεια όρια οι κλίσεις αυξάνουν προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστης θέας σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.

Η περιοχή

Το Πορτοχέλι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας. Διαθέτει αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές, προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ κυρίως είναι γνωστό ως περιοχή προορισμού και εξοχικών κατοικιών τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Το ακίνητο απέχει 175 χλμ. από την Αθήνα (80χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη. Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα. Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ.) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου

Ο ρόλος του συμβούλου

Οι Υπηρεσίες του Συμβούλου Αξιοποίησης Ακινήτων θα παρασχεθούν σε τρεις διακριτές φάσεις:

Ο σύμβουλος θα προβεί σε προκαταρκτική διερεύνηση για το επενδυτικό ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς αγοράς ως προς την μορφή των επιθυμητών επενδύσεων (market sounding) σχετικά με το ακίνητο, σε διενέργεια έρευνας αγοράς με σκοπό τον εντοπισμό των επιπέδων προσφοράς και ζήτησης των τιμών αγοράς ή/και των μηνιαίων μισθωμάτων για το Ακίνητο αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο ακίνητο η εξεταζόμενη ανάπτυξη, σε καταγραφή των υπολειπόμενων ενεργειών για την πολεοδομική και τεχνική ωρίμανση του Ακινήτου και παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής για την ολοκλήρωσή τους, θα προχωρήσει σε ενέργειες σχετικά με το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου, τα πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της περιοχής, αναγνώριση κύριων χρήσεων γης στην περιοχή, εντοπισμός χρήσεων /δυνατοτήτων ανάπτυξης που λείπουν από την περιοχή ή συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες, τα εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης και η επιλογή του βέλτιστου σεναρίου.

Επίσης να προσφέρει συνδρομή στο Σύμβουλο Μελετητή του ΕΣΧΑΔΑ, ώστε το επικρατέστερο σενάριο ανάπτυξης του Ακινήτου να ολοκληρωθεί μελετητικά με το βέλτιστο τρόπο για το ΤΑΙΠΕΔ, να προβεί σε συστηματική, στοχευμένη και κατ’ επανάληψη διενέργεια pre-marketing για τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος – παρουσίαση του καταλληλότερου τρόπου προώθησης του Ακινήτου στην αγορά (marketing policy) να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά την σύνταξη συμβατικών και άλλων κειμένων και τευχών του διαγωνισμού κ.α. Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί για το Έργο θα ανέλθει σε τριάντα έξι (36) μήνες ή μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του Ακινήτου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version