home design 800x400

Η Κιβωτός του Κόσμου έχει ακίνητο μέχρι και στο Άργος – Πάνω από 70 οι κτηματολογικές εγγραφές

Ακριβά διαμερίσματα, αγροτεμάχια, ακόμα και μεζονέτες έχει η Κιβωτός του Κόσμου, διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα – Όλα προήλθαν από δωρεές

Ακριβά διαμερίσματα, αγροτεμάχια, ακόμα και μεζονέτες έχει η Κιβωτός του Κόσμου, διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κτηματολογικές εγγραφές του Οργανισμού είναι πάνω από 70. Μεταξύ αυτών υπάρχει και μία στο Άργος.

Τα ακίνητα αυτά περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Κιβωτού από δωρεές απλών πολιτών, ενώ σε όλα εμφανίζεται να υπογράφει ως πρόεδρος του τότε διοικητικού συμβουλίου η Πρεσβυτέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η μοναδική που υπογράφει για τις δωρεές που γίνονται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ενδεικτικά κάποιες από τις περιοχές όπου διατηρεί ακίνητα η Κιβωτός του Κόσμου

Καλαμάτα: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής

Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία, έκαναν ελέγχους στη συγκεκριμένη δομή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα οικονομικά της Κιβωτού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι. Η τωρινή υπεύθυνη της δομής υποστήριξε πως δεν είναι δικό της το όπλο και το είχε εκεί ο προηγούμενος. Οι αστυνομικοί, όμως, προχώρησαν στη σύλληψή της και ενημέρωσαν και την Εισαγγελία. Μάλιστα, τώρα γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο. Μάλιστα, θα γίνει και βαλλιστική εξέταση για να ελεγχθούν τα πάντα.

Η υπεύθυνη της δομής που συνελήφθη είναι η κοινωνική λειτουργός.

Η έφοδος αστυνομίας

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, έπειτα από τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Η έφοδος έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της δομής.

Έρευνα έγινε την Πέμπτη και στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο από κλιμάκιο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου. Η έρευνα έγινε έπειτα από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Χωρίς άδεια λειτουργίας

Η δομή φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα είναι χωρίς άδεια λειτουργίας.

Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Σχόλια

Exit mobile version