home design 800x400
home design 1170Χ320

Black Friday, Black Weekend ή μία μέρα όπως οι υπόλοιπες; Έμποροι από το Άργος σχολιάζουν

Το ξεχείλωμα της Black Friday δεν αρέσει στον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Άργους που βλέπει το θεσμό να μην αποδίδει για τους μικρομεσαίους
Εκπτώσεις black friday

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όποτε αυτή πέφτει, είναι η Black Friday. Για τη φετινή χρονιά η «μαύρη Παρασκευή» ήταν στις 25 Νοεμβρίου, η οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στις τακτικές εκπτώσεις.

Έμποροι από το Άργος, μέσω του συλλογικού τους οργάνου, σχολιάζουν τα όσα εκτυλίσσονται αυτή τη μέρα που για την Αργολίδα κύλησε σχετικά ήσυχα, χωρίς ακρότητες αλλά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη αύξηση στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Άτυπο Black Weekend

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους παίρνει θέση πάνω στο θέμα, κάνοντας λόγο για άτυπο «Black Weekend» το οποίο δημιουργεί σύγχυση στην αγορά και δεν ωφελεί επί της ουσίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο επιθετικό μάρκετινγκ που εφαρμόζεται με αφορμή τη μέρα αυτή.

Η μετατροπή της Black Friday σε Black Week φαίνεται πως εξασθενεί την ισχύ της και την κάνει ουσιαστικά μία μέρα όπως οι υπόλοιπες, τουλάχιστον όσο αφορά τις μικρότερες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν πόρους και προσωπικό για να ανταγωνιστούν στα ίσα τις μεγαλύτερες.

Τι λένε οι έμποροι του Άργους

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους:

«Είναι ξεκάθαρα μια προωθητική ενέργεια για όλες τις επιχειρήσεις και μπορούν να την διαχειριστούν όπως νομίζουν. Κανένα κατάστημα δεν υποχρεώνεται να συμμετέχει σε αυτήν την εκπτωτική διενέργεια και καλά θα ήταν να συνέχιζε να υφίσταται στην αρχική μορφή της μιας ημέρας και όχι της εβδομάδας όπως έχει εξελιχθεί και τείνει έτσι να χάσει το ενδιαφέρον και την αξιοπιστία της.

Κατόπιν τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης ορίζεται και η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 27/11/2022, που “ξεχειλώνει” την Black Friday και την κάνει άτυπα Βlack Weekend δημιουργώντας πρόβλημα και σύγχυση στην αγορά και στην μικρομεσαία επιχείρηση που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο μάρκετινγκ πάνω στο οποίο καθαρά στηρίζεται η μέρα αυτή».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis