home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Όχι σε πυρηνελαιουργείο στο Λυκοτρούπι λέει ο ΔΟΠΠΑΤ και βάζει έκθεση στους μαθητές

Ψήφισμα από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για τη μη εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου στον Άγιο Αντώνιο

Ψήφισμα στήριξης στους φορείς της Ασίνης που αντιτίθενται στην εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι (Άγιος Αντώνιος) εξέδωσε ο ΔΟΠΠΑΤ έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων.

Επίσης αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η σχολική κοινότητα της περιοχής, μέσω ενός θέματος έκθεσης που θα κληθούν να γράψουν οι μαθητές.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη:

«Συμπνέοντας με την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων ,όσον αφορά την εγκατάσταση μονάδας του πυρηνελαιουργείου στη θέση Αγιος Αντώνιος ,το Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα στήριξης και επί πρόσθετα καλεί, με σχετικό έγγραφο, μέσω της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Διεύθυνσης Αργολίδας να ενεργοποιηθεί η σχολική κοινότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η πρόταση μας είναι να δοθεί από τους εκπαιδευτικούς ως θέμα έκθεσης – ανάπτυξης σκέψεων και προβληματισμών και ως θέμα εικαστικών δημιουργιών «Η οικολογική διαταραχή της περιοχής σε περίπτωση που λειτουργήσει η εν λόγω επιχείρηση στον Άγιο Αντώνιο».

Οι εκθέσεις και τα έργα των παιδιών να παραδοθούν στους υπευθύνους και να εκτεθούν σε ανάλογη εκδήλωση , στην οποία θα καλεστούν όλοι οι ιθύνοντες.

Θεωρούμε σημαντική την συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα όλων μας για την αποτροπή της εγκατάστασης της παραπάνω επιχείρησης στην περιοχή αυτή, αφού η οικολογική διαταραχή θα είναι τεράστια και πολύπλευρα ζημιογόνα.

Οι μαθητές θα είναι αυτοί που θα ευαισθητοποιήσουν και θα κινητοποιήσουν τις οικογένειες τους , έτσι που όλοι να γίνουμε μια γροθιά και μαζικά και αποφασιστικά να σώσουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι υπόθεση όλων μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis