Home design
home design

Γκιόλας: «Η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων δεν μπορεί να βρίσκεται στο χαμηλό 73%» (video)

Ερωτήματα του βουλευτή Αργολίδας για την απορρόφηση κονδυλίων και τον έλεγχο αποτίμησης της αποδοτικότητας των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Γιάννης Γκιόλας

Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων συμμετείχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας θέτοντας ερωτήματα ως προς τον τρόπο απορρόφησης κονδυλίων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον έλεγχο αποτίμησης της αποδοτικότητάς τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόλας «η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων δεν μπορεί να βρίσκεται στο χαμηλό 73% […] Δεν θα έπρεπε η απορρόφηση των πόρων να ξεκινά από το 90% και να φτάνει το 100%;».

Ο βουλευτής Αργολίδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ποσά που δαπανήθηκαν από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έθεσε την ερώτηση του ελέγχου του τρόπου, της μεθόδου αλλά και των επιμέρους σκοπών των όσων δηλώθηκαν. Ακόμα, απηύθυνε την ερώτηση για το αν γίνεται έλεγχος και αποτίμηση της αποδοτικότητας των Προγραμμάτων, αλλά και για τη μέριμνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση ανάμεσα στις φτωχότερες χώρες με τις πλέον προηγμένες και κατά τεκμήριο οικονομικά πιο εύρωστες.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis