home design 800x400
home design 1170Χ320

Μία παράσταση – ύμνος στη γυναίκα έρχεται στο Άργος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών
Καθίσματα θέατρο

Μία μοναδική παράσταση, ύμνο στη γυναίκα, θα φιλοξενήσει το Άργος το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών. Η παράσταση με τίτλο «Χρωστάς, σε σένα Γυναίκα» θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στις 20:30, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους. Το έργο παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα PRAXEIS 11+1 του συλλόγου NAMASTE με τη συνεργασία των Δήμων Φυλής και Άργους – Μυκηνών, του ΚΕΔΑΜκαι του ΝΔΠΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα».

Ο σκελετός της παράστασης καθρεφτίζει κι εξυμνεί τη γυναικεία υπόσταση μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα, προβάλλει τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στην παλαιότερη αλλά και τη σύγχρονη εποχή, ενημερώνει τους θεατές για την κακοποίηση της γυναίκας και τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως στον τομέα της βίας εις βάρος της, αναδεικνύει την ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα και ολοκληρώνεται με τη φωνή της γυναίκας που διεκδικεί τα δικαιώματά της και την έκφραση της αλήθειας της.

Αφίσα παράστασης Χρωστάς σε σένα Γυναίκα

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, με την σειρά που εμφανίζονται, οι εναλλακτικοί ηθοποιοί: Νίκος Τοτόμης, Γιώτα Γκλιάτη, Νίκη Γιαννή, Σταυρούλα Μπούρα, Ειρήνη Ντούζου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, Κώστας Κάγκας, Δήμητρα Μαυροειδή, Έφη Σαραντοπούλου, Βασίλης Βασιλάρας, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Μαρία Σκαματζούρα, Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού.

Επιμέλεια κειμένων : Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού

Σκηνοθεσία: Ελένη Κολιού

Μουσική, Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Ερμηνεία τραγουδιών : Ιωάννης Νανόπουλος

Στο πιάνο ο Ανδρέας Μπογάς

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis