home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνίαFeatured

Κιβωτός του Κόσμου: Απίστευτες καταγγελίες για τη δομή στην Καλαμάτα – Ο «νάρκισσος» πατήρ που τον φοβόντουσαν τα παιδιά

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του 19χρονου η δομή της Καλαμάτας έχει κεντρικό ρόλο σε όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας - Σημαντικές μαρτυρίες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου στην Καλαμάτα που άνοιξε τις πύλες της πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με τις καταθέσεις του 19χρονου η δομή της Καλαμάτας φέρεται έχει κεντρικό ρόλο, σε όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Τις τελευταίες ημέρες, η ΕΡΤ Καλαμάτας συνομίλησε με ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της δομής στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και δηλώνουν πρόθυμοι εφόσον κληθούν να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές όλα όσα γνωρίζουν και έχουν πέσει στην αντίληψη τους, το χρονικό διάστημα που η δομή λειτουργεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα όσα μεταφέρουν οι άνθρωποι δημιουργούν ιδιαίτερα ερωτήματα και σε αρκετές περιπτώσεις συμπληρώνουν το παζλ των απίστευτων καταγγελιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Νάρκισσος και περίεργος ο Πάτερ»

Το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκαν, είναι ο φόβος που υπήρχε γύρω από το ιδρυτή της ΜΚΟ αλλά και τον απόμακρο χαρακτήρα που είχε απέναντι στους εργαζόμενους της δομής, με την πλειονότητα των οποίων δεν είχε κάποια επαφή. Μάλιστα η εντύπωση που έχουν διαμορφώσει για το πρόσωπό του πατήρ είναι ιδιαίτερα αρνητική.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της δομής μεταφέρουν την εικόνα ενός «νάρκισσου» και ιδιαίτερα περίεργου ανθρώπου, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.

Συχνές μετακινήσεις και διακρίσεις μεταξύ παιδιών

Όπως προκύπτει από τα όσα ανέφεραν οι άνθρωποι αυτοί στην ΕΡΤ, το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι οι σημαντικές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς να γίνεται γνωστό στους εργαζόμενους ο λόγος που γίνονταν αυτές οι μετακινήσεις. Για παράδειγμα καλούσε ο Πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές. Επίσης, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, υπήρχαν και κάποιου είδους διακρίσεις. Παραδείγματος χάριν, άλλος είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλος ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Γιατί αποχώρησαν ξαφνικά τα μεγάλα παιδιά από την Καλαμάτα;

Κομβικό σημείο στην διερεύνηση της υπόθεσης φαίνεται πως είναι το χρονικό διάστημα όπου τα μεγαλύτερα παιδιά της δομής στην Καλαμάτα αποχώρησαν «δια παντός» την ίδια χρονική περίοδο που φέρονται να συνέβησαν τα γεγονότα που έχει καταγγείλει ο 19χρονος.

Η περίοδος αυτή τοποθετείται στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν και αποχωρούν ξαφνικά από τη δομή αρχικά τρία παιδιά και μετά από λίγες ημέρες ακόμη δύο. Όλα τα παιδιά είναι άνω των 13 ετών.

Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί στους περισσοτέρους ανθρώπους γύρω από τη δομή ενώ η «φημολογία» στα ενδότερα της Κιβωτού ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν γιατί τους βρήκαν «κουπόνια με στοίχημα» ή ότι «τραγουδούσαν τραπ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το ένα παιδί που αποχώρησε υπήρξε και αναφορά από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, λίγο χρονικό διάστημα αργότερα, στην εισαγγελία πρωτοδικών γιατί δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο του, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στην τάξη από απουσίες (ενώ μέχρι τότε ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο σχολείο) και καθώς ήταν κάτω των 15 ετών που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Λίγο αργότερα, από αυτή την ξαφνική αποχώρηση των παιδιών, κάποια λίγο μικρότερα παιδιά, κλήθηκαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο από τον Πάτερ, και στην επιστροφή τους αναπτύχθηκε «φημολογία» μέσα στη δομή για κακομεταχείριση όσων είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα. Τότε δε, δημιουργήθηκε και ένας «τρόμος» στα παραμένοντα παιδιά στη δομή γύρω από την Αθήνα.

«Άρρωστη» εικόνα γύρω από τη λειτουργία της δομής

Κλείνοντας, σημειώνεται ότι τα άτομα που μίλησαν στην ΕΡΤ έδωσαν μια «άρρωστη» εικόνα γύρω από τη λειτουργία της δομής. Έκαναν λόγο για σκληρές εργασίες που έκαναν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά στον κήπο, για παιδιά που γυρνούσαν «ερείπια» από τα ξαφνικά ταξίδια στην Αθήνα, και «δώρα» που έφερναν γονείς και η δομή τα κράταγε για να τα δώσει ο «Πάτερ» στα παιδιά, και αρκετά άλλα.

Σε σχετική ερώτηση αν κάποιοι ένιωσαν πως θα έπρεπε να μιλήσουν για όλα αυτοί, η απάντηση ήταν ότι το είχαν κάνει σε αρμόδιους μέσα στη δομή για διάφορα ζητήματα εν ευθέτω χρόνο και ουδέποτε ακουγόντουσαν.

Αναφορικά με τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, τονίζουν ότι στη δομή της Καλαμάτας, δεν υπήρξαν αλλά και δε θα μπορούσαν και να υπάρξουν μπροστά στα μάτια τους τέτοιες συμπεριφορές ωστόσο κανείς δε «βάζει το χέρι του στη φωτιά» για το τι συνέβαινε όταν ο Πάτερ ζητούσε και έμενε μόνος με τα παιδιά, πήγαιναν για μπάνιο κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες, ή όταν πήγαιναν σε άλλες δομές και στην Αθήνα.

Η άποψη της Κιβωτού του Κόσμου

Με τη σειρά της η Κιβωτός του κόσμου αρνείται τις εις βάρος της καταγγελίες, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτα περιστατικά».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός:

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων)περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθετως αποδείχθηκε ότι είναι εντελως ψευδεις και αβασιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινης αυτης υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψευδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button