home design

Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Ναύπλιο Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Πάνω από 240 Ελληνικά σχολεία ζήτησαν να γίνουν ...Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ολοκληρώθηκαν σε Ναύπλιο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι επιμορφωτικές ημερίδες καθηγητών από σχολεία που συμμετέχουν την τρέχουσα περίοδο (2022-2023) στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Για την τρέχουσα περίοδο 2022-2023, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έλαβε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής που ξεπέρασε τις 240, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα 107.

Οι ημερίδες

Στην πόλη των Ιωαννίνων και τον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής», η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), εκπρόσωποι του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, επιστημονικοί συνεργάτες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου και συμμετέχοντες της περασμένης σχολικής χρονιάς, παρουσίασαν σε καθηγητές από σχολεία της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας, τα οφέλη του προγράμματος, τις τεχνικές του λεπτομέρειες και τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ.

Κατά το χαιρετισμό του στα Ιωάννινα, ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης μίλησε για τη σημασία του προγράμματος που υλοποιείται με επιτυχία για άλλη μία χρονιά, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «μπροστά στις προκλήσεις της εποχής – τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και την κλιματική αλλαγή – η μόνη λύση είναι περισσότερη Ευρώπη».

Στη Θεσσαλονίκη η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Europe Direct ΚΕΔΗΘ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν με φυσική παρουσία καθηγητές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και διαδικτυακά από όλη τη χώρα. Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτριος Παπαδημούλης (Η Αριστερά), εκπρόσωποι του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και επιστημονικοί συνεργάτες του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μίλησαν επίσης οι επικεφαλής των Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παρέμβαση έκανε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

Στην Αλεξανδρούπολη και το κέντρο EDIC Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την ημερίδα χαιρέτησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης (Η Αριστερά), ενώ παρουσίασαν τη δομή της ΕΕ και τις πολιτικές της προτεραιότητες εκπρόσωποι του ΕΚ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχαήλ Χρυσομάλλης, σε διάλεξή του προς τους καθηγητές, μίλησε σχετικά με την “Οπισθοδρόμηση του Κράτους Δικαίου σε Κράτη-Μέλη της ΕΕ και την αντιμετώπισή της”.

Τέλος, το επιμορφωτικό πρόγραμμα των καθηγητών ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και τα Γραφεία του ΕΚ στην Ελλάδα για καθηγητές σχολείων της Αττικής αλλά και διαδικτυακά για σχολεία απομακρυσμένων περιοχών. Την ημερίδα χαιρέτησαν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), καθώς και ο επικεφαλής του Γραφείου, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Παρουσίασαν εκπρόσωποι του ΕΚ στην Ελλάδα, συνεργάτες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και ο Διευθυντής Περιεχομένου της «διαΝΕΟσις», Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Χάρης Κούντουρος, απένειμε τιμητικά διπλώματα σε μαθητές και καθηγητές σχολείων κοντά στις δυο πόλεις που συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα το περασμένο σχολικό έτος. Σε στάση του στην Κομοτηνή, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, ενώ απένειμε διπλώματα στο Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής και επισκέφτηκε το Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών.  

Το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και το ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version