home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Εργασίες κατασκευής για δύο γήπεδα τένις στο Κρανίδι

Η κατασκευή τους θα γίνει στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα”, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο που θα κατασκευαστεί εκεί.

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες κατασκευής των δύο γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση «Έλληνα», στο Κρανίδι, αφού πρώτα εκδόθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας οι σχετικές οικοδομικές άδειες, όπως αυτές ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται εξολοκλήρου μέσω της ευγενικής χορηγίας δωρητών, τους οποίους ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ευχαριστεί θερμά για αυτήν την τόσο σημαντική δωρεά τους στο Δήμο.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας: «Υπήρχε επιτακτική ανάγκη για την κατασκευή των εν λόγω γηπέδων, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουμε μόνο 2 δημοτικά γήπεδα τένις στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης και κανένα στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.

Σημειωτέον ότι το τένις είναι ένα άθλημα με ραγδαία διάδοση στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια λόγω Τσιτσιπά και Σάκκαρη, όπως κάποτε ήταν το μπάσκετ λόγω Γκάλη.

Επίσης, είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικιακό όριο και ταυτόχρονα υπάρχει τεράστια ζήτηση δημοτικών γηπέδων τένις στον άκρως τουριστικό Δήμο μας.

Σημερινή φωτογραφία από το σημείο κατασκευής των 2 γηπέδων τένις:

gkolemi simera

Όμως φαίνεται ότι η έναρξη της κατασκευής των εν λόγω γηπέδων, στενοχώρησε ιδιαίτερα τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Λάμπρου Αναστάσιο και Τόκα Αναστάσιο, εφόσον χθές, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, απέστειλαν προς εμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δωρητές μια επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών.

Είναι φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην γίνει το έργο και η τελευταία ελπίδα που τους απέμεινε για να επιτύχουν τον στόχο τους, είναι να αποσύρουν οι χορηγοί τη δωρεά τους.

Όμως δεν θα τους γίνει η χάρη διότι το έργο ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί κανονικά, όσο και αν αντιδρούν οι πολέμιοι κάθε έργου στον Δήμο μας.

Ευτυχώς βέβαια που απέμειναν μόνο αυτοί οι 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι από το σύνολο των 27 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ερμιονίδας να αντιδρούν.

Τους πληροφορώ ότι το θέμα της νομιμότητας της κατασκευής των έχει 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα”, έχει ήδη κριθεί.

Μάλιστα κατά την διαδικασία της έκδοσης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών, καμία Δημόσια Υπηρεσία, Δημόσιος Φορέας ή Δημόσια Αρχή, δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση για την κατασκευή αυτών των γηπέδων τένις.

Επίσης, η αναφορά που κατέθεσαν οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου στις 8 Ιουνίου 2022 σχετικά με το θέμα της κατασκευής των συγκεκριμένων γηπέδων τένις, έπεσε στο κενό και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Θα υπενθυμίσω στους κ.κ. Λάμπρου και Τόκα ότι την 1η Ιουνίου 2022 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, όπου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Τόκα, το θέμα της κατασκευής των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς  Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα”.

Λαμβάνοντας τον λόγο στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ενημέρωσα εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις παραμέτρους του έργου και κάλεσα τους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν θετικά στη διαδικασία κατασκευής των δύο γηπέδων τένις από τους δωρητές κ.κ. Χανδρή Ιωάννη και Λυκιαρδόπουλο Μιχάλη στο κτήμα δωρεάς  Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα”.

Ακολούθως, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την υπ’ αριθμ. 70/2022 απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίνει την κατασκευή των δύο γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς  Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα” από τους δωρητές, καθώς δεν επηρεάζεται η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο από 19-10-2017 τοπογραφικό σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας όπως αυτό εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων ΚΓ-182 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες (στις 03/06/2022, 04/06/2022, 09/06/2022 και 16/06/2002), ο Δήμος Ερμιονίδας προς ενημέρωση των Δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις, καθώς και για να αντικρούσει τις αιτιάσεις και τα φαιδρά επιχειρήματα των δύο Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, εξέδωσε για το θέμα τέσσερα διαφορετικά δελτία τύπου, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώεδώεδώ και εδώ.

Στα παραπάνω δελτία τύπου γίνονται σαφή τα εξής:

  • Ότι η κατασκευή των δύο γηπέδων τένις ουδόλως θίγει την επιθυμία του Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα”, αφού η διαθήκη του για το επίμαχο κτήμα επί λέξει αναφέρει “….αφήνω επίσης τον αγρό μου στη θέση Γκολέμι – Αγ. Θεοδώρα της κτηματικής περιφέρειας Κρανιδίου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας για την ανέγερση γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομα ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ”.
    Είναι σαφές ότι δεν αναφέρει τίποτα για την μορφή του Γυμναστηρίου, για το εάν θα είναι Κλειστό ή Ανοιχτό, για την χρήση του, για τα αθλήματα που θα διεξάγονται σε αυτό, για την έκτασή του και για τις κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο του.

Η διαθήκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα” 

diathiki
  • Ότι η μορφή, η έκταση καθώς και η χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Δημότσης – Έλληνας άλλαζε κατά το δοκούν και τις ορέξεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
    Δηλαδή επί Δημαρχίας Καμιζή Δημήτριου, στις 26-8-2014 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση για κλειστό γυμναστήριο που θα περιλαμβάνει και θα προβλέπει αγωνιστικό χώρο στον οποίο θα μπορούν να διεξάγονται εναλλακτικά τα αθλήματα Τζούντο (Judo), Καράτε (karate) και Ταεκβο-ντο (Taekwon-do) με τις κερκίδες των θεατών και του απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους τους. Τμήμα του θα μπορεί να διατεθεί στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Ερμιονίδας  καθώς και στην ομάδα σκάκι του Δήμου.
    Μήπως όριζε η διαθήκη του δωρητή – ευεργέτη ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι για τζούντο, καράτε, ταεκβοντό και τμήμα του θα διατεθεί για χορούς και σκάκι; Σαφέστατα όχι.
    Απλά αυτή την περίοδο ο τότε Δήμαρχος έκρινε ότι είχε ανάγκη η περιοχή μας γήπεδα γι’ αυτές τις χρήσεις αθλημάτων.
    Με μεταγενέστερη απόφασή της το 2017 και επί δημαρχίας Σφυρή, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, ακύρωσε τη σύμβαση της κ. Παλυβού και έγινε επιλογή Κλειστού Γυμναστηρίου, από τα τυποποιημένα γυμναστήρια της Γ.Γ.Α. με τον κωδικό Κ.Γ. – 182  το περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ – βόλλευ με κερκίδες, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης.

Μήπως όριζε η διαθήκη του δωρητή – ευεργέτη ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι μόνο για μπάσκετ – βόλλευ; Σαφέστατα όχι.
Ο τότε Δήμαρχος Σφυρής Δημήτριος, λοιπόν, είχε άλλη άποψη από τον προηγούμενο Δήμαρχο και άλλαξε την χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κώστας Δημότσης – Έλληνας από τζούντο, καράτε και ταεκβοντό σε μπάσκετ και βόλλευ. Δηλαδή κάποιος από τους δύο Δημάρχους ή και οι δύο είχαν παραβιάσει την βούληση και την επιθυμία του δωρητή Κώστα Δημότση; Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

  • Ότι σε αυτή την τελευταία μελέτη, η οποία είναι εγκεκριμένη από την Γ.Γ.Α., επιλέχθηκε να γίνει και ένας αίθριος χώρος άθλησης σε περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Σημειωτέον, ότι για την χρήση του περιβάλλοντα αυτού χώρου, η διαθήκη του Κώστα Δημότση – “Έλληνα”, δεν αναφέρει τίποτα.
     Έτσι  η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε, σε αυτόν τον αίθριο χώρο άθλησης, να κατασκευάσει δύο γήπεδα τένις μέσω της δωρεάς που εξασφάλισε.
    Αυτά τα 2 γήπεδα λοιπόν κατασκευάζονται σήμερα σε περιβάλλοντα χώρο εκτός του Κλειστού Γυμναστηρίου και σε σημείο που έχει χαρακτηριστεί από την τελευταία εγκεκριμένη μελέτη της ΓΓΑ σαν ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.
    Άρα σε καμία περίπτωση δεν θίγεται ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως βλέπουμε και από το σχεδιάγραμμα αυτής της μελέτης:
sxedio 1
  • Ότι είναι ανέφικτο να κατασκευαστούν αυτά τα δύο γήπεδα τένις στο κτήμα δωρεάς Ηλία Φωστίνηδιότι εκεί θα κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, η ανέγερση του οποίου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκεται στην διαδικασία της δημοπράτησης.
    Ένα έργο ύψους 1.500.000,00€, του οποίου η μελέτη έχει εγκριθεί με ακριβή χωροθέτησηκαι  περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, αποδυτηρίων, ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, ενός ανοικτού γηπέδου βόλλεϋ, δύο ανοικτών γηπέδων τέννις, ενός ανοικτού γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 5×5 και ενός Θεάτρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
    Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να σταματήσουμε την κατασκευή ολόκληρου του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου, για να κατασκευάσουμε εκεί τα 2 γήπεδα τένις, επειδή έτσι θέλουν οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας;
  • Ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή αυτών των 2 γηπέδων τένις, διότι η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου δεν διαθέτει κανένα δημοτικό γήπεδο τένις, σε αντίθεση με την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης που διαθέτει δύο.
    Επίσης εφόσον θα έχουμε ένα Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο κτήμα Κώστα Έλληνα, θα ήταν παράλογο ακριβώς απέξω να έχουμε και ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θέλουν οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας να κατασκευαστεί αντί των 2 γηπέδων τένις.

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε κάθε Δημότη και κάτοικο της Ερμιονίδας, καλώ τους κ.κ. Λάμπρου και Τόκα να αντιληφθούν πόσο χαμηλά έχουν πέσει κυριευμένοι από το αντιπολιτευτικό τους πάθος και να σταματήσουν να πολεμούν αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τον αθλητισμό και την νεολαία της Ερμιονίδας».

tenis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button