home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χριστιανική Δημοκρατία: «Τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου μιμούμενοι το παράδειγμά τους»

«Διότι η τιμή του μάρτυρα είναι η μίμησή του»
Εφημερίδα Χριστιανική 2

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία για την επέτειο του Πολυτεχνείου υπενθυμίζοντας ότι «τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου μιμούμενοι το παράδειγμά τους, διότι η τιμή του μάρτυρα είναι η μίμησή του». Η Χριστιανική Δημοκρατία, τονίζει τη μεγάλη συμβολική αξία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία και είχε στηρίξει δημόσια το 1973, με τις συνέπειες για το κίνημα να είναι άμεσες και ραγδαίες.

Εφημερίδα Χριστιανική

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο φύλλο της «Χριστιανικής» κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 1973, με ένα κείμενο όπου η εξέγερση των φοιτητών αποκαλούνταν «το νέο Μεσολόγγι της αθάνατης ελληνικής νεολαίας». Έπειτα από τη δημόσια υποστήριξη της εξέγερσης η εφημερίδα έκλεισε οριστικά στις 8 Δεκεμβρίου από τον Ιωαννίδη, με τον πρόεδρο και ιδρυτή της Νίκο Ψαρουδάκη να εξορίζεται. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χριστιανικής Δημοκρατίας, το κίνημα «είχε εξαρχής θεωρήσει τα αιτήματα των συγκεντρωμένων φοιτητών δίκαια και είχε γράψει δημόσια μέσω της εφημερίδας ότι πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα».

Εφημερίδα Χριστιανική 1

Πρόκειται, ωστόσο, για αιτήματα που παραμένουν αδικαίωτα μέχρι και σήμερα. Τότε η εξουσία ήταν τυραννία, και σε τυραννία μετατρέπεται κάθε εξουσία που δεν αποβλέπει στο κοινό καλό, αλλά στην ευημερία των εξουσιαστών και των ευνοούμενών τους. Τότε είναι που πρέπει η κοινωνία να μιμείται το σθένος των ηρώων, κάτι που, όπως αναφέρει η Χριστιανική Δημοκρατία, πρέπει να γίνει και σήμερα, με τη μίμηση του παραδείγματος των ηρώων του Πολυτεχνείου γιατί «η τιμή του μάρτυρα είναι η μίμησή του».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis