home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Π. Νίκας: Ταξιάρχες και ρωμαϊκό ταφικό μνημείο Ερμιόνης στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ερμιονίδας

Συζήτηση για ανακατασκευή και αναστήλωση των έργων
Παναγιώτης Νίκας

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, όπου συζήτησαν το έργο ανακατασκευής του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη και την αναστήλωση, στερέωση και διαμόρφωση του χώρου τοποθέτησης ρωμαϊκού ταφικού μνημείου στην περιοχή.

Ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ένα κτίσμα του 16ου αιώνα και εμβληματικό μνημείο της περιοχής καθυστερούσε να ανακατασκευαστεί για αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας, ενώ η υλοποίηση του ρωμαϊκού μνημείου έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωση 120.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, προγραμματίζεται σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου.

Πλέον, όπως διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση, το έργο για τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχνών είναι ώριμο μελετητικά πλέον και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis