home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Άργος: Διημερίδα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πρόσκληση από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών

Πρόσκληση από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην διημερίδα αφιέρωμα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022 στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στις 17:30 ως τις 21:00, ενώ θα μεταδίδεται Ιίνe streamίng από τα κοινωνικά δίκτυα της οργάνωσης.

Η Οργάνωση Εκπαίδευσης και Κοινωνίας των πολιτών “Learning Seed” συνδιοργανώνει με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών την διήμερη εκδήλωση, Κοινότητα Γυναικών, για να τιμήσει τις γυναίκες του τόπου της που ασχολούνται με την Γυναικεία Ενδυνάμωση & Επιχειρηματικότητα και να δώσει το βήμα για εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε γυναίκες.

Κύριος στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ετήσια και να δημιουργηθεί ένας πανελλήνιος σύνδεσμος, όπου Θα ανταλλάσσονται σκέψεις, προβληματισμοί και θέματα που ταλανίζουν την «σύγχρονη γυναίκα» μέσα στην κοινωνία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η συνιδρύτρια της Learning Seed και Αργεία, Γεωργία Γρίβα, πήρε την πρωτοβουλία να συνδιοργανώσει μαζί με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών την διήμερη εκδήλωση, Κοινότητα Γυναικών, για να τιμήσει τις γυναίκες του τόπου της και να δώσει το βήμα για επικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε γυναίκες. Κύριος στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ετήσια και να δημιουργηθεί ένας πανελλήνιος σύνδεσμος, όπου θα ανταλλάσσονται σκέψεις, προβληματισμοί και θέματα που ταλανίζουν την «σύγχρονη γυναίκα» μέσα στην κοινωνία.

 LEARNING SEED PARTNER 2 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

Η Learning Seed είναι ένας οργανισμός με κοινωνικό πρόσωπο, με έδρα την πόλη του Άργους στην Πελοπόννησο. Aποτελείται από μια ομάδα αρκετά έμπειρων εκπαιδευτών και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι μέσα από προγράμματα επιμορφώσεων δημιουργούν ανοιχτούς διαλόγους για ίσες ευκαιρίες μάθησης, κοινωνική συνοχή και ενεργό συμμετοχή των κοινωνιών των πολιτών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στα κοινά.

Η Learning Seed έλαβε συμμετοχή σε projects της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία έχουν ως κεντρικό στόχο τη γυναίκα και πως αυτή μπορεί να καταπολεμήσει στερεότυπα και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό της. Στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής αλλά και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια κίνηση-πρωτοβουλία με θεματολογία τη γυναίκα.

Η ημερίδα «Κοινότητα Γυναικών» θα φιλοξενήσει προσωπικότητες από την Αργολίδα, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον εργασιακό και κοινωνικό χάρτη, άλλες γυναίκες που ενώ έφυγαν από την Αργολίδα, κατάφεραν να πετύχουν πολλά εκτός της τοπικής κοινωνίας αλλά και γυναίκες-παραδείγματα, που με τη στάση ζωής τους και την επαγγελματική τους διάκριση, αποτελούν παραδείγματα για όλες.

Οι γυναίκες-ομιλήτριες καλούνται να μοιραστούν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις συμβουλές τους με το κοινό του Άργους. Μέσα από την αποτελεσματική αυτή συζήτηση, το κοινό θα πάρει ερεθίσματα για να εφαρμόσει τα καλώς κείμενα και να μάθει μέσω βιωματικών εμπειριών και άτυπων εκπαιδευτικών εμπειριών.

Η Learning Seed με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συνδιοργανώνει αυτή την ημερίδα με το Δήμο Άργους – Μυκηνών και συγκεκριμένα την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, ώστε να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τοπικού κράτους και γυναικείας κοινότητας.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών έχει ως στόχο την προώθηση και προάσπιση των ίσων και ισόνομων δικαιωμάτων στο δήμο καθώς και την θέσπιση, υλοποίηση πολιτικών δράσης για τους πολίτες της. Έτσι και οι δύο μπορούν να συμπορευθούν σε ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον. Learning Seed και κοινωνική ευθύνη 3 «Θέλω να το κάνω, γιατί μπορώ!

Οι γυναίκες πρέπει να προσπαθούν να επιτύχουν πράγματα, όπως κάνουν και οι άνδρες. Όταν αποτυγχάνουν, η αποτυχία τους θα πρέπει να είναι μία πρόκληση για τους άλλους.»

 ΤΙ, ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος του Δήμου Άργους – Μυκηνών και ώρα 17:30 – 21:00 και θα μεταδίδεται και με live streaming στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι κύριες ομιλήτριες θα είναι οι εξής:

Από Άργος & Δραστηριοποίηση στην τοπική κοινωνία:

• Σπυριδούλα Σπανού – Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής

• Γεωργία Γρίβα – Συνιδρύτρια της Οργάνωσης Εκπαίδευσης και Κοινωνίας των Πολιτών “Learning Seed”, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Μη Τυπικής Μάθησης σε θέματα Κοινωνίας των Πολιτών – Ενδυνάμωσης Γυναικών – Νέων, Πολιτικός Μηχανικός

• Σταυρούλα Τσιρίκου – Founder – CEO Grecopaths.gr -Υπηρεσίες Εναλλακτικού Τουρισμού – Προσωποποιημένων εμπειριών και ταξιδιών στην Αργολίδα

• Σοφία Κούσουλα – Μελισσοκομικός Παραγωγός, Ιδιοκτήτρια της Επιχείρησης ” ‘Αξιον Εστί” – Μουσείο Μελιού – Χώρος Πολιτισμού & Εκδηλώσεων στο Πανόραμα, Άργους

• Μαριγώ Καρδαρά – Δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων & Ιδιοκτήτρια των καταστημάτων “Margie Handcraft”

• Ελένη Ηλιού – “Ιδιοκτήτρια Επιχείρησης

• «Οικογένεια Ηλιού από το 1980» – Παραγωγή & εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων”

• Τζένη Μπουλμέτη – Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Owner του Αθλητικού Συλλόγου Νηρηίδα 4

• Μαρία Σταματοπούλου – “Νοσηλεύτρια RNΠροϊσταμένη, Περιφερειακό Τμήμα Άργους Τομέας Υγείας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός”

Από Άργος & δραστηριοποίηση εκτός της τοπικής κοινωνίας:

• Γωγώ Δελογιάννη – Σεφ & Ιδιοκτήτρια του εστιατόριου “Στοά ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ” & της street food καντίνα “Γαλιάντρα”

• Ελένη Δημάκη – Personal & Executive Coach, Ιδρύτρια της εταιρείας “Coaching NOW”, Υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Career Coaching

• Ίρις Κατσαρού – Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτρια & Γενική Διευθύντρια της Νέκταρ Coffee Roasters

• Έλένη Κουγιά – Τεχνική Σύμβουλος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Διεθνής Κριτής, Evaluator, Technical Controller Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και Ιδιοκτήτρια ενός Κέντρου Ευεξίας & Μυϊκής Θεραπευτικής Ενδυνάμωσης (eFit20)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button