home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο Κώστας Μάγος μιλά στο Ναύπλιο για τη διαπολιτισμικότητα

Διάλεξη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου για τη διαπολιτισμική διάσταση και τη δραματική τέχνη στην Εκπαίδευση
Κώστας Μάγος

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 8.30μμ, ο αναπληρωτής καθηγητής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Μάγος θα προσφέρει διάλεξη στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου», στο Ναύπλιο, στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση».

Η ομιλία του θα αφορά τη θεωρία και την πρακτική της διαπολιτισμικής διάστασης τόσο στο πλαίσιο της τυπικής όσο και της άτυπης εκπαίδευσης, καθώς ο κύριος Μάγος έχει ασχοληθεί με ζητήματα εκπαίδευσης μελών ευάλωτων ομάδων και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με ζητήματα συμπερίληψης προσφύγων, μεταναστών και Ρομά μαθητών στο σχολείο.

Πρόσφατα, μάλιστα, εξέδωσε το βιβλίο «Το πέταγμα του Ερόλ. Κριτική διαπολιτισμική εκπαίδευση στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία». Το συγκεκριμένο βιβλίο εστιάζει στη θεωρία και την πράξη της κριτικής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης προσεγγίζοντας σημαντικές εκπαιδευτικές διαστάσεις. Ο μεγάλος αριθμός παραδειγμάτων, που αναφέρει μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να περάσουν από τη διαπολιτισμική θεωρία στην πράξη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis