home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαFeatured

Ανάσα για τα Κέντρα Υγείας σε Κρανίδι και Λυγουριό – Αν και με καθυστέρηση έρχονται επιτέλους τα νέα ασθενοφόρα

Κατανομή σε Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου των 20 νέων ασθενοφόρων που αγοράστηκαν με πιστώσεις του ΠΕΠ 2014 – 2020

Είκοσι νέα ασθενοφόρα 4×4 εντάσσονται στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την -με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση- υλοποίηση εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ της σχετικής πράξης που χρηματοδότησε το ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο απόφασης ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα την οποία είχε υπογράψει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τις 3 Οκτωβρίου 2019.

Η περί ης ο λόγος πράξη, με δικαιούχο την 6η ΥΠΕ, αφορούσε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.828.856 ευρώ, είχε δε με απόφαση του Π. Νίκα ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014 – 2020 πριν 3 χρόνια.

Τι ξέχασε να αναφέρει η 6η ΥΠΕ

“Η προμήθεια των ασθενοφόρων εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στις 3 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πρωτοβάθμιων δομών υγείας. Θα ήταν χρήσιμο στην απόφασή της για την κατανομή των ασθενοφόρων η 6η ΥΠΕ, να αναφέρει από ποιον προϋπολογισμό προέρχεται η πίστωση για την προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, ώστε να μην εμφανίζεται ως δικό της έργο” σχολίασε ο περιφερειάρχης,

Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής που δημοσιοποιήθηκε, από τα 20 οχήματα, 3 κατευθύνονται στην Αργολίδα (2 στο Κ.Υ. Κρανιδίου και 1 στο Κ.Υ Λυγουριού), 6 στην Αρκαδία (2 στο Κ.Υ. Τροπαίων και από 1 στα Κ.Υ. Αστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Μεγαλόπολης), 1 στην Κορινθία (Κ.Υ. Γκούρας), 6 στη Λακωνία (2 στο Κ.Υ. Μολάων και από 1 στα Κ.Υ. Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης) και 4 στη Μεσσηνία (2 στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας και από 1 στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button