home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμός

Καλλιτέχνες από την Ινδία στο Ναύπλιο για μια συζήτηση πάνω στο Θέατρο του Καταπιεσμένου

Η καλλιτεχνική ομάδα Jana Sanscriti στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Η ομάδα Jana Sanscriti από την Ινδία βρέθηκε στο Ναύπλιο για μια μοναδική συνάντηση με φοιτητές του ΠΜΣ «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επιστημονικών/εκπαιδευτικών δράσεων του ΠΜΣ, και ιδιαίτερα τη συνεργασία των διδασκόντων που ασχολούνται με το Κοινωνικό Θέατρο/Θέατρο του Καταπιεσμένου, και καλλιεργούν τις συνεργασίες και τις ανταλλαγές με σημαντικούς διεθνείς εκπροσώπους του πεδίου, όπως είναι οι Jana Sanscriti.

jana sanscriti Ναύπλιο 2

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδέες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Jana Sanscriti, εξυπηρετώντας τους σκοπούς που έχουν τεθεί από την ίδια την κοινότητα. Θεματολογία, στοχασμός, κίνηση, στόχευση και αξιολόγηση αποτελέσματος ήταν οι βασικές συνιστώσες της διοργάνωσης του σεμιναρίου. Ενεργή ήταν η συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και η παρακολούθησή του από πολλούς διδάσκοντες, φοιτητές και πολίτες. Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για μια προφανή ωφέλεια η συνάντηση με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, άρα και τρόπων με τους οποίους αισθάνονται, αντιλαμβάνονται και αντιδρούν απέναντι σε προβλήματα που ενδέχεται να είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους.

jana sanscriti Ναύπλιο 1

Οι Jana Sanscriti είναι μια ανεξάρτητη οργάνωση, η οποία μέσω του θεάτρου προσπαθεί να βοηθήσει διάφορες κοινότητες στην Ινδία να αναπτυχθούν, αναζητώντας και διαμορφώνοντας σχέσεις δικαιοσύνης και ισότητας. Η δράση τους μετρά τρεις δεκαετίες, και πλέον είναι ο μεγαλύτερος θεατρικός οργανισμός της Ινδίας, με δεκάδες θιάσους σε κοινότητες σε όλη τη χώρα. Βασικά θέματα με τα οποία ασχολούνται είναι η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση παιδιών, το εμπόριο κοριτσιών, ζητήματα εκπαίδευσης και υγείας. Προτείνουν το θέατρο ως εργαλείο συζήτησης και διαπραγμάτευσης με την σκληρή καθημερινότητα, προσφέροντας εργαλεία αναζήτησης στους πολίτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button