home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Χαμένα σκυλιά ή απλά στημένες εξαφανίσεις;

Καταγγελία από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου
Σκυλί

Για περίεργες εξαφανίσεις σκυλιών στην περιοχή του Ναυπλίου κάνει λόγο η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Βλέπουμε όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα ότι ολοένα και περισσότερα σκυλιά να εξαφανίζονται και ποτέ να μην βρίσκονται ή να βρίσκονται όλα όσα εντοπίζονται συνήθως μετά από μερικές μέρες ή ακόμα και την επόμενη μέρα.

Όμως πολλά από αυτά που δεν εντοπίζονται ποτέ συνήθως αποτελούν θα λέγαμε κάτι σαν προϊόν στημένης εξαφανίσεις αφού μετά από μέρες κάποιος άνθρωπος εντοπίζει το σκυλί αλλά ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό του ενώ το σκυλί που εντοπίστηκε μπορεί όντως να είναι το δικό του, παρόλο που το σκυλί το οποίο έδωσε κάποιος σε φωτογραφία στο facebook ότι εξαφανίστηκε είναι φαινομενικά το ίδιο και το αυτό με το σκυλί που εντοπίστηκε και η επιμονή του ιδιοκτήτη του σκυλιού όπως έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές φορές να συμβαίνει, δηλαδή τον μην αναγνωρίζει ίσως ακόμα και πιθανόν και επίτηδες το ίδιο του το σκυλί με αποτέλεσμα τελικά να το εγκαταλείψει.

Για αυτό και μιλάμε και στον τίτλο αυτού του άρθρου μιλάμε και για πιθανές στημένες εξαφανίσεις έτσι ώστε να ξεφορτωθούν κάποιο δήθεν “φιλόζωοι” άνθρωποι το σκυλί τους χωρίς όμως να φανεί ότι το εγκατέλειψαν γιατί αυτό πλέον διώκεται και ποινικά αλλά και επισύρει και πρόστιμο!

Δυστυχώς όλο αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει καθημερινά μέσα στην ζωή μας τα τελευταία 8 με 10 χρόνια να εκτυλίσσεται πια σχεδόν καθημερινά σα την νέα καθημερινότητα αυτών των υποτιθέμενων κατά τα άλλα ζωόφιλων μέσα στα social media με εκατοντάδες σκυλιά σε όλη την Ελλάδα μέσα από όλη αυτήν την ιστορία να καταλήγουνε τελικά στα αζήτητα αφού με αυτόν τον τρόπο και μέσα από τις στημένες πιθανότατα εξαφανίσεις, και τους ιδιοκτήτες τους να μην τα παίρνουνε πίσω ποτέ αφού προφανώς ποτέ δεν τα “βρήκαν” για να τα ξαναπάρουνε πάλι πίσω στο σπίτι τους αφού όπως αποδείχτηκε τελικά δεν τα θέλουν.

Επιπλέον όσον αφορά τώρα τα σκυλιά που εξαφανίζονται και μετά από λίγο τελικά βρίσκονται και επιστρέφουν στην οικογένειά τους, έχουμε δει με διάφορους τρόπους να εξαφανίζονται όπως για παράδειγμα από ένα σχόλιο που μας είχε έρθει το Πάσχα και λέει ότι «Τρόμαξε το σκυλί μου από τα βαρελότα και το έσκασε πηδώντας πάνω από την μάντρα του σπιτιού μου!», ή ακόμα και ότι «το έσκασε κόβοντας το λουρί του και σέρνοντας το μαζί του», ή ακόμα και ότι «το έσκασε το σκυλί γιατί ήταν λίγο ανοιχτή η πόρτα της αυλής και μπορέσει τελικά να βγει έξω!»!

Μα για όνομα του θεού δεν είμαστε χαζοί ώστε να μην μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην κάθε περίπτωση γιατί αυτό που συμβαίνει είναι απλό και προφανές.

Δηλαδή ως προς την ανοιχτή πόρτα του σπιτιού και της αυλής όπως έχουμε ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας, έτσι και τώρα θα αναφερθούμε σε όλα αυτά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!

Η αιτία αυτού του προβλήματος λοιπόν δεν είναι άλλη από την δικιά μας αποκλειστική  ανευθυνότητα, που έχουμε, και κακώς βέβαια, αλλά έχουμε δυστυχώς συνηθίσει , να αφήνουμε στα σπίτια μας τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά λυμένα.

Και το κάνουμε αυτό γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουνε καταλάβει ότι ο σκύλος μας για να μην μας φύγει θα πρέπει όταν η πόρτα του σπιτιού μας για τον οποιονδήποτε λόγο είναι ανοιχτή τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι και το σκυλί δεμένο. Ειδάλλως θα φύγει.

Υπενθυμίζουμε επίσης για όσους μπορεί ήδη να το γνωρίζουν αλλά και ταυτοχρόνως ενημερώνουμε κιόλας για όσους δεν το γνωρίζουν ότι τα σκυλιά δεν είναι ρομπότ για να τα φωνάζουμε και να μας υπακούνε και να έρχονται. Για τον λόγο αυτό ακριβώς και υποχρεωτικά μπροστά στην ανοιχτή πόρτα αλλά και στην βόλτα τους καθημερινά τα σκυλιά να είναι δεμένα!

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν έχουμε στο σπίτι μας σκυλί η πόρτα κλείνει!

Επίσης υπενθυμίζουμε πάλι για όσους ήδη το γνωρίζουν αλλά και συγχρόνως ενημερώνουμε για όσους πιθανά δεν το γνωρίζουν ότι το σκυλί μας είναι παράνομο να κυκλοφορεί έξω μόνο του χωρίς την δικιά μας συνοδεία δηλαδή του ιδιοκτήτη του.

Πολλοί από αυτούς όμως είναι και αυτοί που ψάχνουν τις φιλοζωικές για να τους βοηθήσουν να βρουν τα σκυλιά τους όταν αυτά το έχουνε σκάσει σαν κύριοι από την μεγάλη και ορθάνοιχτη πόρτα που δεν τα εμποδίζει να βγουν αφού φυσικά είναι ανοιχτή.

Αυτό λοιπόν που εμείς σαν φιλόζωοι Ναυπλιώτες πολίτες δεν μπορούμε αλλά και αδυνατούμε πραγματικά να καταλάβουμε είναι το πόσο δύσκολο είναι για σας να ζείτε με κλειστές τις πόρτες και όταν αυτές είναι ανοιχτές να ζείτε και με τα σκυλιά δεμένα!

Είναι πράγματα όλα αυτά που δυστυχώς για μας δεν έχουμε κουραστεί και ούτε και πρόκειται ποτέ να κουραστούμε εμείς να τα λέμε γιατί μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι με το σκυλί στο σπίτι μας μέσα η πόρτα υποχρεωτικά θα κλείνει! Και ότι όταν βγάζουμε για βόλτα το σκυλί μας το κρατάμε πάντα σε πολύ κοντινή απόσταση από εμάς και πάντοτε δεμένο με το κατάλληλου λουρί έτσι ούτως ώστε ότι μα ότι και να γίνει το σκυλί μας να μην μπορεί να το κόψει και να μας διαφύγει και τελικά να το ψάχνουμε! Για αυτόν τον λόγο και δεν συστήνουμε ως λουρί αυτόν τον επεκτεινόμενο ιμάντα που πωλείται σωρηδόν στο εμπόριο και είναι και που κατά την γνώμη μας για εμάς θα έπρεπε να έχει  εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί!»

Σχόλια

2 απαντήσεις

 1. Στην πανδημία είχατε διπλωθεί απο τη χαρά σας οι φιλοζωϊκές και τα δίνατε δεξιά και αριστερά γιατί πήγαινε ο κάθε άχρηστος και έπαιρνε ένα για να γλιτώσει το lockdown. Μέχρι και εσείς το λέγατε οτι θα τα παρατήσουν όταν τελειώσει η πανδημία. Φάτε τα τώρα. Οι πραγματικοί φιλόζωοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. Δεν είναι τσάντα ένα σκυλί ή ένα γατί. Ούτε καν ψάρι δεν πρέπει να έχουμε. Έχετε ακούσει για κοτόπουλο να έχει κατοικίδιο σαλαμάνδρα; Μόνο ο άνθρωπος έχει σκαρφιστεί την βλακεία του κατοικιδίου. Κάντε στείρωση και εσείς και οι δήμοι και οι ιδιοκτήτες, δώστε πρόστιμο σε όποιον αγοράζει (ξέρω ήδη δυο χαζές που δώσανε χιλιάρικο για κουτάβι, η μια πουλά και τσάντες μπορεί να το βάζει και μέσα σαν αξεσουάρ τέτοια που είναι) και επιτέλους σταματήστε να το παίζετε φιλόζωοι μέχρι αηδίας. Τα ζώα έχουν δικαιώματα, όχι επειδή εσείς είστε καλούληδες και τα τα βλέπετε σαν μωράκια αλλά επειδή είναι δεδομένο…

  1. Πράγματι αγαπητέ μου σε όλο αυτό που αναφέρεται εσείς έχετε πάντοτε απόλυτο δίκιο γιατί ειδικά κατά την διάρκεια της καραντίνας πρώτης και δεύτερης έγιναν ξαφνικά όλοι “φιλόζωοι” με μοναδικό τους σκοπό για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Οπότε και υιοθέτησαν σκυλιά τα οποία όμως μετά ξαφνικά σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκαταλείφθηκαν και τώρα αποτελούνε τα σημερινά αδέσποτα στους δρόμους της πόλης μας!

   Από την άλλη μεριά οι φιλοζωικές οργανώσεις στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια της καραντίνας και ειδικά η Ζ.Ε.Ν. που συνεργάζεται με τον δήμο Ναυπλίου και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας αρκέστηκε στο να κάνει η ίδια την δουλειά του δήμου διανέμοντας τροφές στους φιλόζωους αντί αν διεκδικήσει όπως όφειλε να το κάνουν αυτό πράξη δηλαδή και να αναλάβουν την σίτιση των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης μας και όχι μόνο τα συνεργεία του δήμου που υπάρχουν για αυτήν την δουλειά και θα έπρεπε αποκλειστικά και μόνο αυτά να το κάνουν!

   Γενικότερα επειδή η όποια δράση των φιλοζωικών οργανώσεων από τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους μέχρι τώρα αρκείται στο να υποκαθιστά τον δήμο Ναυπλίου στην δουλειά που θα έπρεπε κανονικά να κάνει αυτός και όχι οι εθελοντές αλλά δυστυχώς γίνεται μόνο από τους εθελοντές, οι οποίοι όμως δεν πραγματοποίησαν έως τώρα καμία απολύτως δράση για την ανάδειξη της πραγματικής αιτίας αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος που υπάρχει στην πόλη μας εδώ πέρα, με αποτέλεσμα λοιπόν αυτό το χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει την πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας να μην λύνεται αλλά και συγχρόνως να διαιωνίζεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαρκώς μία λύση και το πρόβλημα ολοένα και περισσότερο να οξύνεται!

   Εμείς ως Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου επειδή δεν είμαστε φιλοζωικός σύλλογος αλλά αντίθετα από αυτό αποτελούμε μία Πρωτοβουλία Φιλόζωων Πολιτών οι οποίοι όμως κόντρα στην δράση και την στάση μέχρι τώρα των φιλοζωικών συλλόγων, εμείς δεν περισυλλέγουμε αδεσποτάκια αλλά καθώς επίσης δεν αποτελούμε και ούτε έχουμε και πρόκειται να διαθέσουμε χώρο φιλοξενίας αυτών γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μας!

   Η δουλεία μας είναι και αυτήν ακριβώς κάνουμε, να αναδεικνύουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική ρίζα του προβλήματος καθώς επίσης και όλες τις δυνατές λύσεις που είναι δυνατόν να έχει το πρόβλημα αυτό. Σίγουρα όμως και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τον δήμο που είναι ο σύμφωνα με τον νόμο ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και σε καμία περίπτωση εμείς δεν κάνουμε την υποχρέωση του δήμου απέναντι στα αδέσποτα ζώα πράξη γιατί δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση την δουλειά αυτού!

   Σας Ευχαριστούμε Πολύ, και σας ζητούμε συγγνώμη για το μακροσκελές του κείμενού μας!

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis