home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Ερμιονίδα-Βήμα στο αύριο»: Το όραμα του νέου συνδυασμού του Γιάννη Μαργέτα

Πλούσιες προγραμματικές δηλώσεις από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας
Γιάννης Μαργέτας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας, κος Γιάννης Μαργέτας, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, ενώ παρουσίασε τον διακριτικό τίτλο και το σήμα του νέου δημοτικού συνδυασμού για το Δήμο Ερμιονίδας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 στο Κρανίδι. «Ερμιονίδα-Βήμα στο αύριο» είναι το όνομα του συνδυασμού που ευελπιστεί να κερδίσει την υποστήριξη των δημοτών της Ερμιονίδας.

Το σήμα της παράταξης, φιλοτεχνημένο από τον Άρη Σταματούδη, είναι βαθιά συνδεδεμένο με τον τόπο της Ερμιονίδας. Δεσπόζουν η θάλασσα, ο ήλιος, η σύμμετρη ανάπτυξη των ορεινών όγκων, το φως, τα γήινα και αισιόδοξα χρώματα, οι κύκλοι με τα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα σύμβολα του αρχαίου πολιτισμού, αλλά ταυτόχρονα και σύμβολα των δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με τον πρωτογενή τομέα σε πρώτο πλάνο, με δύο από τα πλέον δημοφιλέστερα προϊόντα της ερμιονίτικης γης, την ελιά και το ρόδι.

Μαργέτας Ερμιονίδα παράταξη λογότυπο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κου Μαργέτα, στόχος είναι η αλλαγή του Δήμου με την αναβάθμιση των υποδομών και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε μια νέα μορφή «λαϊκής κυριαρχίας» για το Δήμο. Ο κος Μαργέτας, με 12ετή θητεία ως Δημοτικός Σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου, ευελπιστεί και ως Δήμαρχος να βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, να αφουγκράζεται και να δίνει λύσεις στα προβλήματά του, και να φροντίζει για την βελτίωση της καθημερινότητάς του και της ποιότητας ζωής του.

Παράλληλα, ο κος Μαργέτας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο χρόνια, όπως το θέμα του Ανάβαλου, που πρέπει άμεσα να επιλυθεί καθώς η Ερμιονίδα ζει διαρκώς με τον φόβο της ερημοποίησης. Ακόμα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αφαλατώσεων, του φράγματος Τζερτζελιάς και της ανάταξης του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον, σχεδιάζεται η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και η δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ερμιονίδα βήμα στο αύριο 1

Όραμα αποτελεί μια Ερμιονίδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, οικολογικά ενσυνείδητη, ενεργειακά αποδοτική και στην κορυφή των τουριστικών προορισμών, με τον αγροτουρισμό να εξελίσσεται και να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Παράλληλα, εξετάζεται η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από κοινού με την ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων όπως η Ιερά Μονή Αυγού στα Δίδυμα, και τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων για τα χίλια χρόνια από την ίδρυσή της, ενώ σχεδιάζεται και η πολιτιστική ανάπτυξη με την ανάδειξη μνημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ακόμα, σημαντική θέσει στο πρόγραμμα του νέου συνδυασμού δίνεται έμφαση στον αθλητισμό, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και γενικώς του πρωτογενούς τομέα, την υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, καθώς και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis