home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Νοίκιαζαν αυτοκίνητα και μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Έβρο

Στα χέρια των αρχών οι δύο αλλοδαποί διακινητές
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Καλαμάτα, καθώς φαίνεται πως οι συλληφθέντες νοίκιαζαν αυτοκίνητα και μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα. Οι συλληφθέντες, μια 30χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, και ένας 27χρονος άνδρας αραβικής καταγωγής νοίκιαζαν με πλαστά έγγραφα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας με τα οποία μετέβαιναν στην περιοχή του Έβρου και, αφού τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες, τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 8 περιπτώσεις. Από τα 8 οχήματα που νοίκιασαν κατά το διάστημα από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1 Νοεμβρίου 2022 τα 4 βρέθηκαν από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας, 1 βρέθηκε κατεστραμμένο, ενώ αποπειράθηκαν να υπεξαιρέσουν ακόμα 2 οχήματα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα, έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πληροφορίες θέλουν τη γυναίκα να έχει ομολογήσει την εμπλοκή της στην υπόθεση, με τον συνεργό της να αρνείται μέχρι στιγμής όλες τις κατηγορίες εις βάρος του. Οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς και η ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis